HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.03.07. 12:00 sonny

[INTERJÚ] Fortress - megmaradni modern világunkban

2001-ben alakult a dallamos heavy/power metalban utazó nyíregyházi Fortress. Zenerajongók főleg a 2006-os Csernobilról szóló emlékdaluk alapján ismerhetik, azidőtájt elég sok helyen szerepeltek a médiában. Azóta viszont nem állt meg az idő, az aktív, de tagcserékkel terhelt időszak eredménye egy nagylemez (Együtt veletek - 2007) és egy EP (Modern világ - 2008) volt. A csapat körüli aktualitásokról Sonny kérdezte Mónus Szabolcs gitárost.

Sonny: Nem vagytok kezdő zenekar, közel egy évtizede, 2001-ben alakultatok. Tekintsük át, mi minden történt veletek egészen mostanáig!

Szabolcs: Így van, hamarosan ünnepeljük a 8. születésnapunkat. Az elmúlt években összeállt egy koncertképes anyagunk, értünk el III. helyezést tehetségkutatón, van demónk, nagylemezünk, Ep-nk, készült 2 db videóklipünk. Van rengeteg kellemes élményünk. Koncerteztünk sok jó arccal és sikerült megmutatni magunkat a médiában is.

Sonny: Kik alkotják ma a zenekart?

Szabolcs: Felállásunk: Gaál Tibor - ének gitár, Kovács János - dob, Molnár Béla - basszusgitár, Mónus Szabolcs - gitár.

Sonny: Van egy elég híres dalotok, a Csernobil. 2006-ban ennek köszönhetően elég sok helyen szerepeltetek a médiában. Hogyan jött ennek a témának az ötlete?

Szabolcs: Fő cél az elgondolkodtatás volt. Emlék a katasztrófa áldozatainak, illetve a dal születésekor volt a 20. évfordulója ennek a sajnálatos eseménynek.

Sonny: 2007. májusában jelent meg első nagylemezetek, az "Együtt veletek". Milyen visszajelzések érkeztek rá, illetve Ti hogy vélekedtek róla így majd' két év elteltével?

Szabolcs: Szeretjük nagyon ezt az albumot. Kaptunk rá mind pozitív mint negatív kritikát. Persze hogyha ma rögzítenénk a dalokat, akkor más lenne a nóták szerkezete, hangzása stb, de úgy gondoljuk hogy ez természetes, és bízunk benne, hogy fejlődőképesek vagyunk zenei téren is.

Sonny: Legfrisseb kiadványotok a tavaly decemberi Modern világ EP. Kérlek mesélj a keletkezés és a kiadás körülményeiről pár szót!

Szabolcs: Igen ez eléggé friss anyag: Már túl vagyunk itt is mind a szakma, mind a közönségnek történő bemutatáson. Az új anyag kicsit tempósabb, szigorúbb lett. A Modern világ előhírnöke a soron következő nagylemezünknek amit szeretnénk még az idén elkészíteni. Az ötletekből szerencsére nincs hiány, van miből csemegéznünk. Illetve itt köszönnénk még meg a borító készítését Varga Szilárd barátunknak. Ezúton is hála érte.

Sonny: Mit gondolsz a Fortress stílusában nyomuló zenekarok esélyeiről Magyarországon?

Szabolcs: Rengeteget kell tenni az előrejutásért és nem egy egyszerű feladat. Viszont a sok kellemetlenségért cserébe, rengeteg bíztatást és szeretetet kapunk a közönségünktől, barátainktól, és persze a zene szeretete sem mellékes.

Sonny: Kikre néztek fel a magyar és külföldi zenészek közül?

Szabolcs: Van kedvencünk mind a régi mind az ’új hullámos’ zenekarok közül. Szeretjük azokat akik nem adták el magukat, és megmaradtak a leegyszerűsödött Modern világ-unkban is zenészeknek.

Sonny: Úgy gondolom, a zenétek alapján a motorostalálkozók közönsége szerethet Titeket. Szoktatok meghívást kapni MC-ktől, vagy van olyan nyári találkozó, ahová rendszeresen visszajártok?

Szabolcs: A motorosok jó emberek, játszottunk már több motoros találkozón, voltak jó sztorik és mindig remekül éreztük magunkat. Vannak olyan nyári fesztiválok ahová már visszajárunk, de szívesen hódítunk meg vadonatúj helyeket is.

Sonny: Mik a rövid és hosszútávú jövőbeni terveitek? Alakulnak már az idei koncertdátumok, fesztiválfellépések?

Szabolcs: Szeretnénk a nagylemez mellé egy új klipet is mindenféleképpen. Érkeztek már koncertfelkérések és mi is azon leszünk, hogy eljussunk minél több buliba.
Továbbra is várjuk azon rendezvényszervezők jelentkezését, akik énekelhető de tökös zenét játszó csapatot keresnek.

Web: www.fortressrock.hu
e-mail: fortress@fortressrock.hu
mobil: 30/ 2 291-454 ; 20/ 3 519-399

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sonny fortress


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr17982720

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása