HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.04.09. 10:58 sonny

[AJÁNLÓ] XII. Kelet Underground Fesztivál

XII. KELET UNDERGROUND FESZTIVÁL
2009. ÁPRILIS 18. – DEBRECEN - ÚJ VIGADÓ
DEMONLORD - WACKOR - BORNHOLM - IDEAS - DOMHRING

interjú a zenekarokkal és további infók: www.ujvigado.hu

A debreceni Kelet Underground Fesztivál 2003. októberben indult útjára akkor még 1 napos rendezvényként, majd 2006 tavaszától 2 napra bővült és 10-12 fellépő zenekart mutatott be minden tavasszal és ősszel. A tavalyi sikeres 5 éves jubileumi rendezvény után, 2009. április 18-án ismét a már jól megszokott helyen, az Új Vigadóban lesz látható, 19 órás kezdéssel. A cél még mindig ugyanaz maradt: segíteni és bemutatni a tehetséges underground metal/rock zenekarokat. A folytatva a legutóbbi rendezvényen megszokottakat marad az 1 napos 5 zenekaros felállás. Továbbra is tartva a pontos kezdést és az általában nem megszokott korai befejezést (kb. hajnal 1óra). A későbbiekben célunk, hogy még több ismeretlen, de tehetséges zenekar lehetőséget kapjon a bemutatkozásra.

19 órás pontos kezdés lesz!

Ajándékok:
! Figyelem !: elővételi jegyeseknek
Aki a ROCK-NESS-ben 500FT felett vásárol valamit és van elővételi KELET UNDERGROUND FESZTIVÁL jegye, az a feszten fellépő zenekarok CD-i, pólói és egyéb értékes tárgyak közül is választhat ajándékba egyet! Amíg a készlet tart! Ez az lehetőség a Fesztivál után érvényes!

! Figyelem !: időben érkezőknek
A KELET UNDERGROUND FESZTIVÁLra 19 óra előtt érkezők ajándékot kapnak! Amíg a készlet tart!


Jegyárak:
1000FT + ajándék (elővétel a Rock-Ness Hanglemezboltban)
1300FT + ajándék az időben érkezőnek (a helyszínen)
Elővételi jegyek a debreceni Rock-Ness Hanglemezboltban (Debrecen, Vár u. 10/C alagsor)
Netes jegyrendelés is lehetséges a következő e-mail címen:
keletunderground@freemail.hu és ujvigado@freemail.hu
A helyszínen CD, pólóárusítás lesz!

További információ: www.ujvigado.hu

Mindenkinek jó szórakozást kívánunk a koncertekhez!
A szervezők a programváltoztatás jogát fenntartják!


A fellépőkről:
Dohmring (Black Metal / Debrecen)

Az este nyitózenekara, a Hungarian Tribute To Burzum albumon a „Stemmen Fra Tarnet” című számmal szerepeltek. A nagyon jó kritikákat kapott „The Vicar Of Satan” (2008) demójuk meghallgatható a banda myspace oldalán.
www.myspace.com/domhring

Ideas (Gothic Metal / Tatabánya)
Sokan bennük a magyar Nightwish-t látják, de többek ennél, mint gótikus metal női énekkel. 5 nagy lemezzel és 2 klippel a hátuk mögött igen szép eredményeket értek el. Jártak a nagyobb fesztiválokon (Sziget, Nightbreed, Gothica, stb…) és külföldön is (Bécs, Székelyföld), de ez idáig Debrecen még kimarad a szórásból. A friss lemezükkel, a 2008-ban megjelent „Főnix”-szel, most biztosan megismerkedhet a közönség.
www.ideasband.com

Bornholm (Black Metal / Budapest)
Ezen a rendezvényen még most debütáló, nemzetközi hírű magyar black metal zenekar, amit ugyan Budapesten alapítottak 2000-ben, de már évek óta a holland VicRecords gondozásában jelennek meg anyagaik és jóval több időt töltenek külföldön, mint itthon. Elég sok tagcserén is átesett már, de a jelenlegi felállással saját bevallásuk szerint „ ... a banda most erősebb, mint valaha”. A "...On The Way Of The Hunting Moon" című anyaguk egy francia kiadónál jelent meg és a legfrissebb 9 számot tartalmazó "March For Glory And Revenge" albumuk ez év nyáron fog napvilágot látni.
www.bornholm.hu

Wackor (Modern Melodikus Metal / Velencei-tó térsége)
A banda rendszeres visszatérője a rendezvénynek. Energikus, ötletes zenéjükkel egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek. Szerepeltek a Moby Dick Tribute albumon, Magyarországi koncertek mellett játszottak Kelet-Európa, Ausztria és Németország kisebb klubjaiban. Jelölték őket a „legjobb koncertbanda ” kategóriában a Hungarian Metal Awards-on. Tavaly évvégén pedig megjelent a 2. nagylemezük, a „Uncommon Ground”. Iszonyú húzós riffek, markáns, fülbemászó énekdallamok, agyas ritmusok hallhatók a 10 számos lemezen, s ennek a lemezbemutatója lesz hallható-látható ezen az estén és egy héttel később a balmazújvárosi BAKI Klubban is.
www.wackor.hu

Demonlord (Heavy Metal / Győr)
Az est záró bandája és egyben egyik főattrakciója 2 éve után újra Debrecenben. A tavaly évvégén elkezdték új lemezük írását, így valószínűleg ízelítőt is kaphatunk majd belőle. Ez év elején egy mini turnéba is kezdtek, ami közül csak a debreceni nem dunántúli vagy külföldi koncert. Ezért minden rajongónak ajánlott a mostan este.
www.demonlord.tk

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sonny ideas bornholm demonlord domhring


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr971055436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása