HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.03.30. 04:00 Moonshield

[CD] Synestesia: Feeniks

Synestesia: Feeniks
Megjelenés: 2009. március
Kiadó: Kampus Records


A minap rábukkantam a még számomra is ismeretlen finn melodeath formációra a Synestesia-ra. Habár útjuk 2001-ben indult, az első teljes korongot csak idén adták ki, persze jó pár EP-t is maguk mögött tudhatnak. A hangzásvilág, főleg az ordibátor Eero Kuusisto hangja jól illik a muzsikához, aki leginkább engem a Dark Lunacy nevő olasz együttes énekesének a hangjára emlékeztet. Az album nyitódala a Nimeni On Feeniks. Egyik másik számban, mint például a Minun Hymyni Kirkastaa Kasvosi-ban feltűnik egy-egy női vokál is, ami számomra igen felüdítőnek hat. A gitártémákra sem lehet panasz a két gitáros Jonne-Pekka Stenroos és Kalle Aaltonen aztán a húrok közé csap. A basszus szépen kihallatszik, sajnos ennek néhol a dob „látja” kárát, mert teljesen elveszik az erős basszus mögött. A Suvato című szám egyfajta átvezetőként is igen jó, ebben a számban az akusztikus témák is helyet kapnak, két hegedű kíséretében. A Päätös című nótában pedig a női vokál az akusztikus gitárral együtt igen jó hangást biztosít. A záró nóta a Tuli Palakoon, kicsit lassúbb, kicsit döcögősebb, de kellemes befejezése az albumnak.
A dalokat persze az anyanyelvükön szólaltatják meg. Leginkább az emberi létről, az életről és a mindennapi emberi dolgokról szólnak a szövegeik.
A felvétel a Kampas Recordsnál zajlott, ahol az Elenium is számos albumot vett már fel, bár hazánkban ők sem igazán ismertek.
Egyszóval egy erős anyagot hallhat az aki meghallgatja a 10 számból álló albumot!


Tracklist:
1. Nimeni On Feeniks
2. Minun Hymyni Kirkastaa Kasvosi
3. Kuka Nyt Saa Sen Tietää
4. Puhdas Sattuma
5. Merituuli
6. Suvanto
7. Lasialttari
8. Päätös
9. Rakastan Sinua
10. Tuli Palakoon

Kiadó:
Kampas Records

Felállás:
Eero Kuusisto - ének
Jonne-Pekka Stenroos - gitár
Kalle Aaltonen - gitár
Eero Hammais - basszusgitár
Timo Harju – dob
 

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika moonshield synestesia


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr911022892

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása