HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.04.02. 21:55 Moonshield

[CD] Lost Dreams: End Of Time

Bizony jó öreg sógoraink sem ülnek tétlenül a babérjaikon! Egy eddig számomra ismeretlen zenekar anyagát sikerült fellelnem, és számomra teljesen elfogadhatatlan, hogy eddig nem ismertem őket, mivel 1992 óta léteznek (bár az aktív munkát csak 2003-ban kezdték) és nem egy, de három(!) nagylemezt is maguk mögött tudhatnak! Ők a steinach-i (Ausztria) székhelyű Lost Dreams. A srácok zenéjére véleményem szerint egy rossz szó nem eshet, ezt bizonyítja legutolsó albumuk is az End Of Time. Kőkemény melodeath album ez a javából! A csapat Göteborgban vették fel az anyagot, a keverést a Studio Fredman-ban végezték a masterelést pedig Stockholm-ban.
Kezdeném az énekessel Erwin Wibmer-rel, akinek a hangja bizony kitöri az ablakot, mivel a mélyebb hörgéstől a károgásig mindent belead a nótákba. A gitárjátékok harmonikusak, jól felépített riffekből állnak, ez a két gitáros Herbert Sopracolle és Andreas Maierhofer érdeme. A dobok (Rafael Peychar) rettentő pörgőssé és lendületessé varázsolják mind a 12 nótát ami az albumon hallható. A basszus is szépen hallatszik, néhol igen érdekes ritmust csal ki Dominik Hormann a gitárjából.
A számokban néhol , legtöbbször az elején, szintetizátort is használnak, felvezetésként az éppen akkor hallható számra. Két egyforma nótát nem hallottam ezen az albumon, ami számomra igen lényeges, mert ebben a műfajban sajnos már nehéz újat mutatni, de persze nem lehetetlen!
Nálam tuti befutók, és remélem még jó pár évig működni fog a társulat!

(Sonny szerint: „Olyan mintha a The 69 Eyes jammelne az In Flames-el meg a Sonic Syndicate-el”)

Tracklist:
1. Infernal Voices
2. Rise Of The Dead
3. I Curse You
4. Children Rapers (Fucking Priests)
5. Awaiting The Dead
6. End Of Time
7. The Fall Of The World
8. Jesus Virus
9. Break My Will
10. Flesh Is All I Need
11. Nailed To The Cross
12. God Of Emptiness

Felállás:
Erwin Wibmer - ének
Herbert Sopracolle – gitár
Andreas Maierhofer – gitár
Dominik Hormann –basszusgitár
Rafael Peychar – dob

http://www.lost-dreams.com/
 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sonny moonshield lost dreams


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr811041477

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása