HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.10.01. 05:00 sonny

[INTERJÚ] Cenobite - szeretik a sört!

Az idei Undead Fesztivál egyik üde színfoltja volt a Cenobite, akik rövid de velős koncerttel igézték meg a hallgatóságot. Ennek örömére most egy interjút olvashattok az banda néhány tagjával.

Sonny: Elég egyedi színfolt vagytok a magyar undergroundban, death-es zene női hörgéssel. Szerinted sikerült már kialakítanotok azt a stílust, ami megérett egy nagylemezre?

Cenobite: A stílus már teljesen kialakult, de lemezt per pill nem tervezünk, egyelőre más problémáinkkal vagyunk elfoglalva (tagcsere, próbaterem-költözés)

S: Nyáron tagcsere történt basszusgitáros fronton, és ahogy a szeptemberi Hammerben láttam, aktívan keresitek a megfelelő embert José helyére. Kérlek mesélj egy kicsit a történtekről!

C: José személyes és munkaügyi teendők miatt nem tudta vállalni a további szereplést a zenekarban. Nyárra leálltunk a koncertezéssel, amit egyébként is szüneteltetni szoktunk, így volt lehetőség nyugodtan megkeresni az utódját.

S: Milyenek az elvárások a leendő basszer felé?

C: Rengeteg jelentkező közül viszonylag rövid idő alatt sikerült kiválasztani a megfelelő arcot (mire a Hammerben megjelent, már túl is estünk a dolgon). Fontos volt az elszántság, a pontosság, a masszív iszákosság, saját gitárcucc, és hogy elviselje ezt a zenét.

S: Eltelt egy év a Reckoning című kiadványotok óta. Születtek kiadásra váró dalok az elmúlt időszakban?

C: Van néhány új téma és kész nóta is. ezek viszont inkább még begyakorlásra és koncerteken történő bejáratásra várnak. Ráadásul az új basszerosnak is meg kell küzdeni velük.

S: Kizárólag angol nótáitok vannak. Próbálkoztatok nyitni a külföldi színtér felé?

C: Végülis igen, nem zárkózunk el semmi jó elől, ha-ha! szóval van myspace oldalunk, ami már 10.000 letöltés körül jár, rengeteg külföldi zenekar, kiadó, promoter stb. van fent a haverok között és persze fent vannak a zenéink is. ezenkivül részt vettünk egy 3 napos csehországi miniturnén is olyan bandák társaságában, mint a Stigma, a Fatality és az Enigmatic Faith. Baromi jól sikerült buli volt!

S: Általában miről szólnak a szövegeitek, és mi a fő inspirációjuk?

C: Nincs megadott koncepció, a szövegek arról szólnak, ami épp eszembe jut az adott dal hallgatása közben. Pl. halál, megtorlás, őrület, vagyis igazi metál témák.

S: A honlapotokon láttam, hogy elég sok közös koncertetek van a hasonlóan elvetemült, női énekes cseh Stigmával. Nem terveztek valamilyen komolyabb közös együttműködést, esetleg egy split lemezt?

C: A Stigmához José volt a kapcsolat, mivel ő Szlovákiában élt, és jól beszéli a nyelvet, ő tudott kommunikálni velük. Ettől függetlenül szívesen csinálnánk velük valami közös mutatványt, de tervbe véve jelenleg nincs.

S: Zsófi, nálad állandó show-elemnek minősül a mikrofon mellett a sör a kézben, vagy csak amolyan hangszálkímélőként funkcionál a koncerteken? :)

C: Szeretem a sört :)

S: Mit szeretnétek elérni a Cenobite-tal a közeljövőben?

C: Semmit nem szeretnénk elérni, nem az eredmények motiválnak. Játsszuk azt a zenét, amit szeretünk, akkor is ha mások ezt nem értik vagy csak nem tetszik nekik. Szeretnénk sokat koncertezni, előtte, utána és alatta pedig jól berúgni. Rockandroll!

S: Hol léptek színpadra az elkövetkezendő hónapokban?

C: Most nincs koncert, szeretnénk utólérni saját magunkat, hogy az ősz folyamán újra ütőképes csapatként térhessünk vissza elsősorban a budapesti klubok szinpadára.

Weboldal

Szólj hozzá!

Címkék: interjú cenobite sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr100467759

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása