HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.04.08. 05:00 sonny

[INTERJÚ] Astrodust / Tolner Zoltán

Sonny: Mi az Astrodust haditerve a 2007-es évre?

Astrodust: Az idei év elég eseménydús lesz a zenekarnak, főleg az év második fele. Nyáron rögzítjük a második albumunkat, melynek címe: A KEZDET: A VÉG lesz. A másik legfontosabb esemény a III. METAL CAMPING szervezése, amely kétnapos fesztivál lesz Tatabányán és Komárom-Esztergom megye legnagyobb punk-metal bulija lesz. Ez egy közös szervezés az INFECTION zenekarral és a TAZ-al (Tatabányai Zenészegylet). Ezeken kívül játszunk a Gothica fesztiválon és a Szigeten. A nyár többi része a stúdiómunkával és mulatozással :) ja és egy kis munkával fog eltelni. Aztán a tervek szerint ősztől a GATE OF DARKNESSEL egy kis turné az ország nyugati részén.

Sonny: Nemrég megjelent egy Ébredés című lemezelőzetes. Mesélnél róla pár szót, mit tartalmaz ez a kiadvány?

Astrodust: A kétszámos kis demót Esztergomban a GENEZARETH stúdióban vettük fel, ahol a Jégbezárt Világot is. Tulajdonképpen ezt promóciós célra készítettük újságoknak, fanzinoknak és a kiadónknak, hogy tudják mi várható az új lemezen. Aztán nagy örömünkre volt igény a demóra, ezért csináltunk egy párat és nagykeráron :) lehetett vásárolni belőle. Szóval ez olyan nem hivatalos kiadvány :).

Sonny: Az új nagylemez milyennek várható? Egyenes folytatása a Jégbe zárt világnak?

Astrodust: Semmiképpen nem folytatása. Természetesen megmaradnak a jellegzetességei a zenének, a stílus azonban kicsit a death-doom irányba hajlik skandináv árnyalatokkal. Sokkal komplexebb, kiforottabb, súlyosabb témák jelennek meg az új számokban. Tóth Mikinek köszönhetően az ének érthető lesz, kevesebb hörgés, több ének de azért nem pop-rock :). A billentyű is előtérbe kerül, sőt több szám is arra épül, de nem dominánsan csak harmóniában a többi hangszerrel. A szövegvilág pedig marad a nem túl optimista, sőt...

Sonny: Hol kerül rögzítésre és mikor jelenik meg előreláthatóan?

Astrodust: Ellentétben az előző két anyaggal az új albumot a csepeli AUDIOPLANET stúdióban játszuk fel és a keverés is ott lesz. Nem mintha bármi probléma lett volna a másik hellyel, de most valami más dolgot szeretnénk más környezetben létrehozni. Úgyérzem ez a fő oka a váltásnak, a másik az, hogy a kiadónk ezt a helyet ajánlotta, és sok jó album jött ki erről a helyről.

Sonny: Gondoltatok videoklipp forgatására?

Astrodust: Igen,néha eszünkbe jut:), de mire eljutunk odáig, hogy tettek kövessék, adódik egy másik feladat. Tudjuk, már sokáig nem lehet halogatni, mert így sosem válunk rocksztárokká :)), de idén erről le kell mondanunk. Komolyra fordítva a szót, jövő év elején, talán tavaszra sikerül egyet összehozni.

Sonny: A Hammer Recordsnál jelenik meg? Meg vagytok elégedve az ott tapasztalható bánásmóddal?

Astrodust: Az új album a NAIL RECORDS gondozásában jelenik meg, konkrétan szeptemberben. A bánásmód pedig a szokásos underground. A stílus miatt túl sok lehetőségük nincs (nem túl médiabarát a zenénk, vagy inkább ők nem barátkoznak velünk, de ez így van rendjén, mert milyen rossz lenne "trendinek" lenni a sok sznob ember életének néhány percében), azonban nagyon korrektek és amit megígérnek azt be is tartják és ezt igazán nagyra értékeljük.

Sonny: Nemrégiben volt egy tagcserétek, ennek a hátteréről mondanál valamit?

Astrodust: Gondolom Gerire gondolsz aki a basszusgitárosunk volt. Két működő, koncertező zenekarban játszott. Az egyik a Killing Art volt, a másik pedig mi. Egyre nagyobbak voltak a súrlódások, koncertlemondások és döntenie kellett mert nem tudott kettészakadni. A döntését tiszteletben tartottuk, nem volt sem bunyó sem szitkozódás, barátok és rokonok (unokaöcsém) maradtunk. Helyére Schlick Attila jött, aki maximálisan bevált, mert ügyes
és szereti is a zenét, amely a legfontosabb. Ja, és legalább annyi poénos, vicces dolgot tud mondani mint Halu. A próbákon gyakran többet röhögünk mint zenélünk. Amúgy nagyon komorak vagyunk :)).

Sonny: A Jégbe zárt világ-ról így két év távlatából mi a véleményed? Teljes mértékben elégedett vagy vele, esetleg megváltoztatnál rajta valamit utólag?

Astrodust: Első albumnak szerintem jó lett. Nagyon büszkék voltunk, vagyunk rá. Ez olyan mint amikor gyereke születik valakinek, persze hogy örülsz neki és őt látod a legszebbnek, legjobbnak stb. Vannak hibái pl. dinamika vagy a borítón egy-két dolog, de ilyen lett és utólag kár lenne a hibákon rágódni. Tanultunk belőlük és a jövőben oda figyelünk rájuk.

Sonny: A dalszövegek elég sötét témákat járnak körül és mély gondolatokat ébresztenek. Van mögöttük egy tudatosan felépített mondanivaló?

Astrodust: Igen, van. A Kezdet: A Vég az előzőhöz hasonlóan elég filozófikus lesz. Az első album az emberi érzésekről, gyarlóságról, a második arról szól, hogy miért vagyunk ilyenek, miért kell szinte mindenben és mindenkiben csalódnunk és milyen dolgokkal próbáljuk elfedni, elfelejteni ezt a sok negatív érzést. A kettősség látszata azt érzékelteti, hogy valójában nincs különbség a kezdet és a vég között. Ezt vagy elfogadjuk, vagy hazudunk magunknak, vagy nem is gondolkozunk ilyeneken.

Sonny: Nagyon sok dal egyes szám első személyben szól. Kinek a gondolatvilágát tükrözik, és kit szólítanak meg igazán a nóták szerinted?

Astrodust: A Jégbezárt Világ Tass és személyem gondolkodásmódját, lelkivilágát tükrözik, A Kezdet: A Vég szövegei vegyesek, van amelyeket Miki írt, van amelyeket én. Azért van sok dal egyes szám első személyben, mert aki hallgatja, vagy olvassa őket szintén érezheti ugyanazt mint mi, így azonosulhat ő is velünk és mi is vele. Ez már majdnem szex.

Sonny: Szeretnél még elmondani valami amit nem kérdeztem meg?

Astrodust: Köszönöm az interjút, köszönjük a rengeteg segítséget melyet kapott és kap a zenekar. Találkozunk a koncerteken vagy a pokolban :). Üdv mindenkinek!

Szólj hozzá!

Címkék: interjú sonny astrodust


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr13437564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása