HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.04.14. 04:00 Moonshield

[CD] Septicflesh: Communion

Septicflesh: Communion
Megjelenés: 2008. március
Kiadó: Season of Mist

Sötét, brutális, energikus. Ezekkel a szavakkal tudnám jellemezni a görög Septicflesh legutolsó, 2008-as albumát a Communion-t. A korong csupán 9 nótát tartalmaz, de ebben azt benne van minden tudása a görög srácoknak. Leginkább mitológiai, történelmi és H.P. Lovecraft műveiből merítenek ihletet számaikhoz. A hangzásvilág teljesen letaglózó, a garantáltan fejet letépő darálástól kezdve (Sangreal c. szám) a lassúbb hangvételű Narcissus (zárónóta) gitárharmóniákig minden megtalálható benne. Ezért is kár besorolni, és nem is lehet belekalapálni egyfajta irányzatba őket. Rengeteg a death-es, black-es, és néhol szimfónikus elem. Igazi zúzós, pogózós muzsika ez a javából!
A dobos Fotis Giannakopoulos véleményem szerint nem egy duplázót tönkretehetett, a szögelések valami iszonyú gyorsak, lendületesek. A hörgős/basszusgitáros Spiros "Seth" Antoniou sem a hangszálait, sem gitárja húrjait nem kíméli. A rettentő pörgős dob és basszus kettőse adja meg véleményem szerint az egész album gyors, néhol lassú, néhol fenyegető hangzását. Sotiris Vayenas aki egy személyben a gitáros, a vokalista és nem utolsó sorban billentyűs igazán kitesz magáért mindegyik hangszer terén, úgyszintén Christos "Chris" Antoniou, aki a másik gitáros szerepét tölti be. Egyébként ő adja a klasszikus hangszer kíséretet is, mint például a hegedű aláfestést a We, The Gods című számban.
Véleményem szerint ez egy igen ütős albumra sikeredett a görög csapattól, mindenkinek ajánlom aki nem fél a kicsit kevertebb, extrémebb metalmuzsikától!


Nálam az album 9/10!

Tracklist:
1. Lovecraft’s Death
2. Anubis
3. Communion
4. Babel’s Gate
5. We, The Gods
6. Sunlight Moonlght
7. Persepolis
8. Sangreal
9. Narcissus

Felállás:
Spiros "Seth" Antoniou – hörgés, basszusgitár
Sotiris Vayenas – gitár, tiszta vokál, billentyű
Christos "Chris" Antoniou – gitár, klasszikus hangszerek
Fotis Giannakopoulos – dob

http://www.septicflesh.net/
 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló moonshield septicflesh


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr951062264

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása