HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2006.12.13. 07:00 sonny

[INTERJÚ] Wisdom / Molnár Máté

Molnár Máté basszusgitáros válaszolt Sonny kérdéseire


Sonny: Rajongóitok hosszas epekedése után végre megjelent nagylemezetek, a Words of Wisdom. Eddig csak pozitív dolgokat hallottam róla, ti milyennek találjátok a visszhangot?

Máté: Felemelő! Ahogy tudjuk nagyon gyorsan el is fogytak a lemezek, ez mindenképpen azt jelenti, hogy jól sikerült. Mondjuk sikerült az árát nagyon barátira leszorítani, 1500Ft-ért úgy látszik megéri az embereknek megvenni a lemezt, letöltés helyett. Ráadásul van a lemezen multimédia, meg klipek, amit úgysem lehetne letölteni, így ez mégegy ok, hogy megvegyék. Szóval összességében nagyon meg vagyunk elégedve mindennel, ami a lemez körül történt.

Sonny: Az utóbbi hetekben nagy a csend, nem nagyon koncerteztek. Mi várható a közeljövőben a fellépések terén?

Máté: Mostanában nem sok. Volt egy lemezbemutató koncertünk november 18.-án, ami minden várakozásunkat felülmúlta, de majd csak márciustól kezdünk el megint koncertezni, onnantól viszont elég sok fellépésünk lesz a tervek szerint. Szeretnénk a lehető legtöbb helyen bemutatni a nagylemezt.

Sonny: Angol nyelvű dalaitok vannak. Próbáltok ezzel nyitni külföld felé? Esetleg a szomszédos országok valamelyikébe nem hívnak titeket?

Máté: Szomszédos országok magyarlakta területein már többször játszottunk, jövőre más országokba is szeretnénk eljutni. Gondolok itt Németországra pl. vagy akárhova máshova. Tervek vannak, de biztos még nincs. Amúgy valóban ez az egyik ok, amiért angolul énekelünk.

Sonny: Néhány nóta a nagylemezről már évek óta a koncertprogram oszlopos része. Ezeken kívül van olyan, amit még nem hallhattak élőben?

Máté: Gyakorlatilag az 1 évvel ezelőtti Keep Wiseman Alive koncertünkön a Wigwamban már az összes nagylemezes dalt eljátszottuk, és a turnén is nagyrészt előkerültek a dalok, a stúdiófelvételek nyúltak hosszúra, meg a lemezmegjelenéssel járó teendők, így valóban lehetett már szinte mindet hallani koncerteken. A nagylemezen szereplő Sands of Time az egyetlen, amit még nem játszottunk élőben. De valószínű erre is sor kerül majd.

Sonny: A Finnvox stúdiós masterelés hogy történt? Esetleg valamelyikőtök személyesen is ott volt a munkálatoknál?

Máté: Interneten keresztül ment az egyeztetés, és az előzetes próba maszterelés is, a végleges anyagot pedig postán kaptuk meg. Nem utaztunk ki Finnországba, a teendőink sem nagyon engedték volna meg, de szerencsére ma már a világháló alkalmas ilyen nagyobb kaliberű munkák leszervezésére, és elvégzésére is.

Sonny: Sokáig érleltétek a lemezt, ami sokak szerint mindenképpen jó volt. A következőhöz van már elképzelés, esetleg néhány ötlet?

Máté: Ugyanilyen komoly hozzáállással fog készülni a következő lemez is, a színvonalat biztosan nem adjuk alább, még ha emiatt 3 év is beletelik a munkába. Azért persze törekszünk, hogy ne kelljen megint ilyen sok időt várni, de a Wisdom lemezeknél a lényeg nem a sikeren van, hanem a minőségen. Úgyhogy csak akkor adjuk ki a kezünkből a következő anyagot, amikor maradéktalanul meg leszünk elégedve vele. Ötletek már vannak, főleg a kerettörténet (Wiseman sztorija), meg a borító ötletei vannak készen, a dalok inkább azt mondanám, hogy kezdeti fázisban. De nem is kell sietni, még a Words of Wisdom dalaival sem jártuk körbe az országot, még van időnk.

Sonny: A Keep Wiseman Alive II. buli hogy sült el?

Máté: Asszem nyugodtan mondhatom hogy szinte tökéletesen. Nagyon jó közönségünk van, sokan is vannak, és nagyon jó érzés így zenélni. Első lemezzel nagyon nagy dolog egy teltházas bulit csinálni a Wigwamban, és ezt nagyon megbecsüljük. Pontosabban nagyon megbecsüljük a közönségünket…

Sonny: Kik szövik a Wisdom-koncepció fejezeteit? :) Azaz kik a fő nótafák?

Máté: A dalokat Gábor írja, a szövegeket én, a koncepciót pedig közösen visszük. Valahogy jönnek a dolgok maguktól, hogy mi történik Wiseman-nel, úgyhogy nem kell sokat agyalni rajta. Ez a mi kis világunk, ahova úgy néz ki már egyre többen beletartoznak.

Sonny: Két klipet is forgattatok az utóbbi időben, láthatóak ezek valahol valamelyik tv-ben?

Máté: Folyamatosan mennek a TV-kben szerencsére, lassan elkészül az új klipünk is, remélem azt is ilyen sokat fogják adni majd, mint az eddigieket. Erre nem lehet panaszunk. Pl az Unholy Ghost-ot már szinte minden koncerten ismerték, pedig akkor még meg sem jelent a lemez. Egyszerűen sokat ment a TV-kben, és ilyen nagy hatalma van a médiának.

Sonny: Nachladal István hangja elképesztő, kevés hozzá hasonlót lehet találni Magyarországon. Karbantartja valahogy?

Máté: Ezt tőle kéne megkérdezni. Sokat énekel, az biztos.

Sonny: Ő énekelt a Kalapácsos Beloberk Pisti "Ego" nevű projektjében, a Fogadj el így! című dalban. Ha lesz ott teljes album, akkor több számban is közreműködik majd?

Máté: Szintén ő tudja. Mostanában nem nagyon hallottam a dologról, de ez nem azt jelenti, hogy nem történik semmi.

Sonny: Megjelenik valahol külföldön a Words of Wisdom?

Máté: Ezen vagyunk, de elég nehéz dolgunk van, mert csak komoly kiadóhoz megyünk, de oda meg nagyon nehéz bejutni. Talán tavasszal többet tudok majd mondani erről.

Köszi a válaszokat, minden jót! :)

Szólj hozzá!

Címkék: interjú wisdom sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr25366306

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása