HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.03.16. 19:00 Moonshield

[CD] This Ending: Dead Harvest

This Ending: Dead Harvest
Megjelenés: 2009. január
Kiadó: Metal Blade

 

Nem tudom ismerősen cseng-e valakinek a This Ending név. A svéd srácok eredetileg A Canorous Quintet néven indultak útnak a ’90-es évek elején gothenborg metalt zúdítva minden arra járóra. Később The Plague néven újjáalakultak majd 2005-ben nevet váltottak és megszületett a This Ending. Zenéjükre legnagyobb hatással a „Három Király” volt, avagy ennek a műfajnak az ősapjai, olyan nagy nevek, mint a Dark Tranquillity, az In Flames és nem utolsó sorban az At The Gates.

Immáron második albumukat a Dead Harvest –et adták ki a Metal Blade Records gondozásában , és azt kell mondanom, hogy igen súlyos és meglehetősen agresszív anyagra számíthat az aki behelyezi lejátszó berendezésébe ezt a korongot. Természetesen hűek maradtak a klasszikus melodeath (Gothenburg) vonalhoz, ám annak is a súlyosabb oldalát szabadítják a világra.
A dalok igen „zúzósra” sikeredtek, már az első számban a Trace of Sin-ben megmutatják, hogy mire számíthat az aki tovább hallgatja a 10 trackből álló lemezt.
Egyszerű dalokra aligha számíthat az ember, mindegyik jól konstruált nóta, Linus Nirbrant szólói a halottakat is felkeltik, a dobos, mellesleg az a Fredrik Andersson aki az Amon Amarth vonalait is erősíti, megadja a számok alaplendületét a duplázót alig kímélve (párt tuti elhasznált), mindehhez jön Mårten Hansen hangja, ami véleményem szerint igen jól illik ehhez a hangzásvilághoz. A pontot az „i”-re az album címadó nótája teszi fel a Dead Harvest. Na itt aztán mindent beleadnak a srácok. A szövegeikre sem lehet panasz, jól megvannak írva, érthetőek és bizony nem egyszer odamondják amit kell, egyszóval komoly mondanivalójuk van a hallgató számára.

Egyetlen negatívum talán, hogy az aki annyira nincs oda a gothenburg műfajért, egyhangúnak találhatja a svéd srácok zenéjét, pedig igazán jó munkát végeztek. Azonban nyugodt szívvel ajánlom azoknak akik nem félnek egy kicsit zúzósabb dallamos death metaltól!

Tracklist:
1. Trace of Sin
2. Parasites
3. Machinery
4. Instigator of Dead Flesh
5. Dellusionists
6. Army of the Dying Sun
7. Dead Harvest
8. Tools of Demise
9. Deathtrade
10. The Asylum

A limitált kiadás ráadás nótái:
11. Redeemer
12. First Blood
13. Parasites (video version)

Kiadó:
Metal Blade Records
Felállás:
Mårten Hansen - ének
Linus Nirbrant – gitár
Leo Pignon – gitár
Jesper Löfgren – basszusgitár
Fredrik Andersson - dob
 

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika moonshield this ending


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr291005506

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása