HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.03.06. 08:18 sonny

[AJÁNLÓ] Streetlight Manifesto Budapesten

2009. március 19-én először látogat Budapestre Tomas Kalnoky és zenekara, a Streetlight Manifesto. A ’90-es évek egyik legjobb ska-punk albumának, a Catch 22 Keasbey Nights-ának agya, Kalnoky új zenekarával a budapesti Corvintetőn mutatja meg tudása javát a hazai street-ska legenda The Last Minute felvezetése után. Az alap dob-gitár-basszus felállást négy fúvóssal megerősítő New Jersey-i zenekartól gyors, dallamos ska-punk koncert várható, talán még egy-két régi Catch 22 sláger is elhangzik majd. Kezdés szigorúan este 8-kor, így másnap a munkában/suliban friss fejjel mesélheti mindenki előző esti élményeit a kollégáknak/pajtásoknak. Jegyek elővételben 2500 Ft-ért a Keleti Károly utca 48. alatt található Underground Store-ban, vagy 19-én este a helyszínen 3000 Ft-ért válthatók. A koncertről minden információ megtalálható a KA!booking myspace oldalán:
http://www.myspace.com/kabooking


A zenekar 2002-ben alakult, de 1998-ig kell visszamenni az időben, hogy megismerjük munkásságukat. Ekkor jelent meg Tomas Kalnoky egyik legjelentőseb zeneszerzői munkája, a Keasbey Nights. A harmadik vonalas ska egyik meghatározó albumának tartott lemez akkori zenekarának a Catch 22-nak bemutatkozója volt. Kalnoky (magyar hangzású neve nem lehet véletlen, Csehszlovákiából ’85-ben emigrált Amerikába családjával) hamarosan kiszállt a még most is működő Catch 22-ből és új projektekbe kezdett. 2001-ben akusztikus albumot adott ki zenésztársaival Bandits of the Acoustic Revolution néven. 2002-től működik a Streetlight Manifesto, mára jelentős rajongótáborral rendelkeznek. Bemutatkozó, 2003-as Everything Goes Numb lemezüket 2006-ban a Keasbey Nights újrakiadása követte, majd 2007-ben jelent meg legutóbbi, Somewhere in the Between című albumuk. Kalnoky akár éveken át is dolgozik egy-egy szerzeményen, egyes darabok az évek során fejlődtek, több kiadványon is megjelentek. Legutóbb bejelentett terve szerint 2009-től 8 CD-n, 4 formációval jelenteti meg 99 Songs of Revolution lemezeit a legendás hardcore/punk kiadó Victory Recordsnál. Kalnoky nevéhez fűződik még egy New Jersey-i független kiadó, a The RISC Group is.

http://en.wikipedia.org/wiki/Streetlight_Manifesto
http://www.myspace.com/streetlightmanifesto
http://www.streetlightmanifesto.com/
http://en.wikipedia.org/wiki/Tomas_Kalnoky

 

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sonny streetlight manifesto


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr12984662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása