HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.02.24. 17:22 sonny

[AJÁNLÓ] 8 óra pogány metal

Moonsorrow
Sear Bliss – Neochrome – Bornholm - Dim Vision - Endless River - Kill With Hate - Damned Spirits’ Dance - Angerseed
2009. március 21., szombat
Dürer kert

8 órányi pogány metal zene egy színpadon, megállás nélkül. 8 csapat – hét hazai és egy nemzetközi fellépő – és számtalan aktualitás jellemzi majd ezt az estét. Az este fő fellépője a finn pogány metal zene élharcosa, a Moonsorrow lesz, akik - kis túlzással - bejárták már majdnem az összes, kisebb és nagyobb fővárosi koncerttermünket, s most a Dürer kertet is elfoglalják egy estére, a tőlük már megszokott hangulatot hozva magukkal.

A tizennégy évvel ezelőtt alakult Moonsorrow zenéjében kezdetben az epikus metal elemei domináltak, s csak folyamatosan vegyítették azt a mostanra már teljesen a sajátjukká vált pogány mitológia vonásaival, merítve a finn zenei hagyományokból és mindezt extrém hosszúságú dalok formájában prezentálva. A helsinki illetőségű csapat, melynek alapítói Henry (billentyű, gitár) és Ville (ének, basszusgitár) - akik egyébként rokonok is – útja kezdetben nem volt túl szerencsés, hiszen az első két demójuk egész egyszerűen eltűnt, így megjelenni sem tudott. Talán hihetetlenül hangzik, de az a csapat, amelyre az epikus, a pogány és a dallamos black metal jelző is illik, érdeklődik a progresszív rock iránt, olyannyira, hogy zenéjükbe a Jethro Tull és a 70-es évek világának elemeit is beépítették. További érdekesség velük kapcsolatban, hogy nemcsak addig kiadatlan demo felvételeket pakoltak fel egy-egy kiadványukra, hanem feldolgoztak egy Metallica klasszikust, a For Whom The Bell Tolls-t is.
A csapatot tehát nem kell félteni: kísérletezésben és sokszínűségben nincs hiány, s ez vonatkozik a fellépéseikre is.
Az este másik kiemelt fellépője a hazai black metal éra nemzetközi szinten is elismert csapata, a tizenöt éves születésnapját tavaly egy különleges, az eredeti felállást is felvonultató koncert keretében megünneplő Sear Bliss. Friss hír a csapattal kapcsolatban, hogy február megjelent a Glory & Perdition című 2004-es lemezük újrakiadása, a Vic Records gondozásában. A lemez az egyik legkiemelkedőbb SB anyag, melynek két dalában Csihar Attila, a Mayhem frontembere is vendégeskedik (Birth Of Eternity és Shores of Death).
Az este további fellépői között lesz a szintén black metalban utazó Neochrome, kiknek legutóbbi anyaga, a Downfall/Collapse remekül szerepel a nemzetközi rock/metal sajtóban, így például a Legacy és a MyRevelations magazinokban is. Mindkét helyen majdnem maximális pontszámú kritikával büszkélkedhet a csapat.
Fellép még a Bornholm – nekik is hamarosan új lemezük jelenik meg, March For Glory And Revenge címmel -, valamint a Dim Vision, akik pár napja vonultak stúdióba, hogy felvegyék azt az öt új szerzeményt, amelyek az elmúlt fél évben születtek. A felvételekről exkluzív felvételek kerültek fel a zenekar oldalára. Közvetlenül a Sear Bliss előtt az Endless River melodikus death metalban utazó csapat játszik majd. Ők többek között az Anathema-t, az Opeth-et, az Arcturus-t, az Amorphis-t és a Pink Floyd-ot jelölik meg hatásaikként.
A Neochrome-ot a Kill With Hate death metal formációja előzi meg, a Dim Vision előtt pedig Damned Spirits’ Dance death/black metalját láthatjuk-hallhatjuk, melyet megspékelnek egy kevés experimentális ízzel, s melyhez hamarosan hanghordozó formájában is hozzájuthatnak a rajongók. Az estét az Angerseed nyitja majd, a Neochrome-ból ismert Peter D. Maniak vezetésével.
Természetesen a két terem között szabad lesz az átjárás, így mindenki kedve szerint válogathat majd a koncertek között!

Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal és a Ticket Express hálózatában és országszerte az összes lottózóban, illetve a http://shop.metalindex.hu/ - n.
Kedvezmény: aki a december-januári HammerWorldben lévő, erre a koncertre vonatkozó, illetve a februári számban megjelenő kupont kivágja és vásárláskor átadja a következő rock/metal boltokban (Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark) 500 Ft kedvezményt kap a jegy árából!

Fellépők sorrendje:

Nagyterem:
17:30 - Damned Spirits’ Dance
18:20 - Dim Vision
19:10 - Neochrome
20:15 - Sear Bliss
21:45 - Moonsorrow

Kisterem:
18:00 - Angerseed
18:50 - Kill With Hate
19:50 - Endless River
21:15 - Bornholm

Moonsorrow - Sear Bliss – Neochrome – Bornholm - Dim Vision - Endless River - Kill With Hate - Damned Spirits’ Dance - Angerseed
2009. március 21., szombat
Helyszín: Budapest, Dürer kert, Nagyterem, XIV. kerület, Ajtósi Dürer sor. 19-21.
Jegyár: 4900 Ft / HammerWorld kuponnal 4400 Ft
Kapu: 17:00


http://www.myspace.com/moonsorrowofficial
http://www.moonsorrow.com/
http://www.myspace.com/searbliss
http://www.searbliss.hu/
http://www.myspace.com/neochrome
http://www.neochrome.hu/
http://www.myspace.com/bornholm
http://bornholm.hu/
http://www.myspace.com/endlessriver
http://endlessriver.uw.hu/index2.html
http://www.myspace.com/killwithhateband
http://www.myspace.com/angerseedband
http://www.angerseed.hu/
http://www.myspace.com/damnedspiritsdance
http://www.damnedspirits.com/


http://hammerworld.hu/
http://www.myspace.com/hammerconcerts
http://www.durerkert.com/
http://www.ticketportal.hu/
http://www.eventim.hu/portal/hu/

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sear bliss sonny neochrome bornholm moonsorrow damned spirits dance kill with hate dim vision endless river angerseed


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr65963357

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása