HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.01.21. 15:47 sonny

[AJÁNLÓ] Hipnotikus poszt-rock a Dürer Kertben!

A Dzsukhell Produkció bemutatja:

Young Widows
Hipnotikus poszt-rock a Dürer-kertben
2009. február 12.

2009. február 12-én, a budapesti Dürer-kert kisterembe poszt-rock hipnózist varázsol a Young Widows!
A louisville-i csapat tagjai 2005. februárjában már jártak Budapesten. Akkor még Breather Resist néven adtak egy felejthetetlen, kaotikus koncertet kb. 40 embernek. Nem sokkal ezután az énekes kivált a zenekarból, és trióként már Young Widows néven vették fel a Settle Down City című nagylemezt, mely a Jade Tree Records gondozásában jelent meg. Ezen a korongon már Evan Patterson gitáros énekel, aki korábban több kultikus louisville-i banda tagja is volt, mint például a The National Acrobat, vagy a Black Widows, később Black Cross. Ezekben a csapatokban együtt gitározott bátyjával, Ryan Pattersonnal, aki jelenleg szintén énekes-gitárosként a Coliseum frontembere. Most, négy évvel később, ismét a magyar fővárosba látogatnak a fiúk egy európai turné keretein belül, melynek fő apropója a 2008-as évben megjelent Old Wounds című nagylemez, melyet élőben, koncerteken rögzített nekik Kurt Ballou (Converge). Ezzel a felvétellel a zenekar új szintre lépett, teljesen egyedi, zajos, hipnotikus rock zenéjével. Fő hatásaik között olyan előadókat említenek, mint PJ Harvey, Nick Cave, The Jesus Lizard, Fugazi, The Melvins.
Előttük szintén egy trió lép színpadra, mégpedig a death’n’rolljáról méltán elhíresült budapesti Chief Rebel Angel szolgáltat egy mocskos fél órát a reszelős, koszos dallamok kedvelőinek. A koncertet nyitó zenekar pedig az a graz-i Plague Mass lesz, ami a hazánkban igen népszerű Pledge Allience romjaiból alakult, 2004-ben. A srácok meglehetősen komolyan veszik a D.I.Y. szellemiséget, hisz a saját maguk által szervezett Európa turnéik során eljutottak olyan országokba, mint Törökország, a Balti államok országai, Nagy Britannia országai, Oroszország. Első budapesti fellépésük alkalmával a novemberben megjelent Living Among Meat Eaters névre keresztelt lemezüket mutatják be nekünk, mely egy kevés metallal fűszerezett thrash-punk-hardcore irányt követ.

Kezdés: 20:00
Jegy: 1500 Ft (csak a helyszínen)

Hallgatnivaló:
http://www.myspace.com/youngwidows
http://www.myspace.com/chiefrebelangelbudapest
http://www.myspace.com/plaguemass

http://www.myspace.com/riversrundrydbeat
http://www.last.fm/event/854620


 

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr75893670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása