HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.01.06. 18:00 karcolat csabi

[KONCERT] Angelus - Tomboló energiák


Érsekújvár, Invaders MC
2009.01.03
.
 

Közel egy éve nem volt szerencsém egyik hazai kedvenc zenekarom, az Angelus koncertjét megnézni. Vegyes érzésekkel indultam a bulira, egyrészt nagyon vártam az újbóli találkozást, másrészt kíváncsi voltam Koller Judit hangjára és teljesítményére a színpadon. Tudomásom szerint egy évig helyettesíti majd Csillát, aki ezalatt szülési szabadságon lesz. Megemlíteném továbbá, hogy elkészült a nagylemez is, Halhatatlanítás címmel, és e hónap utolsó napjáig ingyenesen letölthető a cikk alján található linkre kattintva.

A reklám és bevezetés után rátérnék a tárgyra: rövid beállás után a Csak Te című dallal indítottak, amivel megalapozták a hangulatot, és felrázták a népet. A hely adottságai miatt a hangzás nem volt túl jónak mondható, de a lényeg hallható volt. Judit teljesítményéről azt tudnám elmondani, hogy nagyban felülmúlta minden téren az elképzeléseimet, ugyanis nem csak a hangjával bizonyított, hanem a színpadi kiállásával is. Ha egy régóta olajozottan működő gépezetbe egy friss láncszem kerül, felmerül a kérdés, mennyi idő szükséges, hogy a láncszem teljesen a gépezethez tudjon idomulni, ez esetbne pedig semmi kétség nem merült fel az alkalmasság kapcsán, nagyon karakteres és energikus fellépést láthattunk, elhanyagolható, lámpaláznak betudható szövegtévesztések miatt, ami a Csak Te és a Pörgés dalokban történt csak meg, azok számára észrevehetetlenül akik nem ismerik a dalokat. Tanulság: érdemes innentől értékelni az improvizáció képességét, ugyanis egy pillanat megtorpanás sem történt. A másik érdekesség számomra, hogy Kolos mennyire eggyévált a régebbi dalokkal, és mennyi újdonsággal tudta színezni őket, ez bizony sokat dob a latba a későbbiekben, és a közönségnek is egy határozott, kemény tempót ad a fejrázáshoz :)

Évi és Cili nagyon korrekten pengette a dallamokat, és a színpadi mozgásuk még lendületesebbé tette az egész bulit, nem hiába a több éves rutinnak itt meghatározó szerepe van. Évi erősítőjét kicsit jó lett volna jobban kihajtani, hogy meghalljuk benne az igazi vadságot, de azt kell hogy mondjam, így is lehengerlő volt a produkció. Gyakorlatilag az egész Halhatatlanítás lemezt eljátszották, a lassú zárótétel és az átvezető kivételével: Pörgés, Emlék, Meghaltokmind, "Játssz" (régen: Play), Húsimádók, Nyolcadik, Rohanó idő, Látszat, Csak Te, és az Ösvény.  A régi rajongóknak üzenem, hogy a  Play című számot immáron magyarul hallhatjuk, és újabb érzéseket csal elő az emberből ez a vérfrissített változat. Töltsétek le a lemezt, látogassátok a koncerteket!

www.myspace.com/angelusmusic

2 komment

Címkék: csabi koncertbeszámoló angelus


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr91860345

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nilkicsivelirva 2009.01.06. 23:53:24

"Töltsétek le a lemezt, látogassátok a koncerteket!"
... és nézzétek a klipet :)
süti beállítások módosítása