HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.12.05. 08:40 sonny

[DEMÓ] Babylon: Fény (EP)

Nagyon régen nem írtunk demókról, most viszont kettő is érkezett szinte egy időben. Időrendben az első a Babylon zenekar 2008-as Fény című EP-je volt, tehát őket veszem sorra. Őszintén szólva régen kaptam már ilyen igényes kiállítású promóciós csomagot, rendhagyó CD-tokkal és minden igényt kielégítő megjelenéssel, ez már eleve egy jó pont, és kedvet ad a hallgatáshoz (mesélhetnék rengeteg negatív példáról, volt olyan zenekar, felajánlotta, hogy küld promót nem kevés összegért cserébe, továbbá érkezett már írott CD, filccel ráfirkált zenekarnévvel is).

A hat szerzemény körül négy dal saját, egy Sonic Syndicate-feldolgozás, egy pedig az "A padlás" című musical egy tételének újragondolása.
Már az első dal megzavar kicsit, a Fény első hangjai indusztriális hatásokat idéznek, de a verze első (effektezett énekű) soráról már a Garden of Edenes Binci ugrik be, viszont a következő pillanatban már Ákosos az énekhang, de csak a durvulatig, ahol tiszta Soilworkös a keményebb ének. Ez a kavalkád nem jelent egyenesági másolást, a srácok kiforrott stílusvilággal rendelkeznek.

A szövegek átgondoltak, jól kifundáltak, elvétve vannak csak kiugró szavak. Talán az a káromkodás kihagyható lett volna a Bennem még-ből, valahogy nagyon nem illik egy ilyen dalhoz.

A Sonic Syndicate-átdolgozás magyar nyelven szól, bár itt nemigen változtattak az eredeti nóta, a Denied szerkezetén, gyakorlatilag az egész ugyanaz maradt. Azonkívül, hogy Köteles Leander Stefanus kellően változatosan használja hangját, sok érdekes nem történik. A saját szerzemények több figyelmet érdemelnek. Külön kiemelném a lassabb, balladásabb Égi vágyak-at. Melankolikus és borongós, esős napokra kiváló.

Igazán meglepett a zárótétel: a Fényév távolság a Padlásból. Bár Lea nagy beleéléssel énekel, a magasabb hangokkal meggyűlik a baja. Maga az ötlet szép dolog, bár egy újabb önálló alkotásnak, netán egy formabontóbb feldolgozásnak jobban örültem volna.

Ez a műfaj nincs elterjedve idehaza, főleg nem ilyen igényes szinten, ahogy a Babylon műveli. Szimpatikus módon az egész anyag ingyenesen letölthető a www.babylonmusic.hu oldalról, érdemes megpróbálkozni vele!

Szólj hozzá!

Címkék: demó sonny babylon


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr39799620

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása