HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.04.10. 05:00 sonny

Egy hét rockterápia idén is!

Apropó, az idei Rockmaraton programját csekkolta már valaki? Tavaly a (számomra) túl punkosra sikerült felhozatal után idén nagyon kitettek magukért a szervezők, ilyen színes, változatos programra sokan fognak gerjedni, ez borítékolható. Ha a külföldi zenekarokat nézzük, lesz finn melodikus hörgedelem az Amorphis személyében, aminek különösen örülök, továbbá a svédek Soilwork is fellép a Hammer Színpadon, tehát a metalosok szíve már előre dalolhat. Ja befut még a gótikus, ám eléggé ismeretlen Xandria is. A még keményebb arcok megkapták a német death legenda Fleshcrawl-t, így nem érheti szó a ház elejét, metalzene van bőven.
A punkok se keseredjenek el, lesz The Locos (Ska-P utódzenekar) és
Konflikt, a rockabillys vonalat pedig idén a Demented Are Go képviseli, remélhetőleg lesznek olyan őrültek, mint két éve a Mad Sin volt.

A hazai zenekarok közül rengetegen évek óta visszajáró vendégek, de lesz egy-két különlegesség is. A Hobo Blues Band ezúttal Deák Bill Gyulával ad közös koncertet, míg a Piramix nevű Piramis-tribute banda Závodi Janó és Gallai Péter közreműködésével nyomul. Az ex-P. Mobil tagokat (Rudán Joe, Vikidál Gyula, Tunyogi Péter, Kékesi Bajnok, Zeffer András) tömörítő Mobilmánia is érdekesnek ígérkezik. Fellép a tavaly újjáalakult Nevergreen és a többi jól ismert magyar koncertbanda: Black-Out, Prosectura, Cadaveres, Road, Watch My Dying, Zorall, Alvin és a mókusok, Kalapács, HétköznaPI CSAlódások, Pokolgép, Subscribe, Sear Bliss, Ossian, Rómeó Vérzik, Moby Dick, Dalriada, Tankcsapda, Hard...

Amit kicsit értetlenül szemlélek, az az új színpadként bemutatkozó HotDog.hu színpad. Egyelőre nem tudni, kik fognak ott fellépni, bár ahogy a közösségi portál összetételét, felhasználóbázisát és célközönségét elképzelem, ilyen Lola és No Thanx jellegű szarok rémképeit látom magam előtt lebegni, de remélem ez egy fatális tévedés részemről.

Összességében nagyon jó, hogy van egy ilyen "csak rock" jellegű fesztivál Magyarországon. Ha a többi hasonló rendezvényt nézzük: Volt, Sziget - eléggé felhígult programmal bírnak, kevés a rockzene, pedig sokan szomjazunk rá. Csillagos ötös a szervezőknek!

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr97487655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása