HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.06.09. 01:00 karcolat csabi

[CD] Voices of the Styx...

Válogatás a honi underground zenekarokból - A Terranis Productions kiadásával jött létre 2005-ben, 500 példányban, a színtér összetartását segítve. A kezdeményezés remek ötlet, kár, hogy ennek ellenére 2007-ben még csak a 325. példány volt az, amit a kezemben foghattam. A borító igényesen megszerkesztett, minden zenekarról és az általuk előadott dalról szerezhetünk információkat, és dícséretes az is, hogy némely zenekarok esetében olyan dalt tettek a lemezre, ami nem jelent meg máshol, tehát tényleg igazi underground csemegét ízlelgethetünk. Az underground black és death metal kedvelőinek kötelező darab! Segítsétek és erősítsétek a magyar színtér összetartását!



Néhány mondat a dalokról:

Ahriman: Crowcloud
A nyitótétel az Ahriman 2005-ös Ködkín ösvény című lemezén megjelent Crowcloud című dala, mondanom sem kell, kifogástalan minőségben, hisz a zenekar neve már régóta referencia a magyar black metal színtéren.
Aetherius Obscuritas: My hate is his spirit (Ragnarok cover)
Másodikként a mára egyre inkább feltörekvő Aetherius Obscuritas Ragnarok feldolgozása, a My hate is his spirit tételt választották, részemről mondjuk sajnos nem a legjobb helyre tették, az Ahriman után érdekesen hangzik, ez még Arkhorrl effektezős-midi dobos korszakából származó felvétel, a 2005-ös Kínzó Harag című lemezről. A másik dolog, amit nem értek, az az, hogy miért nem egy saját számát tették rá? Abban viszont igazat adok, hogy az AO neve méltán szerepel a lemezen, hisz aktívan tevékenykedik ma is.
Koprofaagia: Fleshland playground
Érdekessége, hogy a lemez kedvéért lett újramasterizálva. Lendülete elsöprő, a vokál elég extrém.
Fagyhamu: Twilight of sullen hell című tétele, szerintem az egyik legjobb választás, jól felépített számszerkezet, és jónak mondható a minősége is, hangulatos szerzemény, a bandára pedig érdekes odafigyelni, ugyanis folyamatosan fejlődnek, igencsak pozitív irányba, nem beszélve arról, hogy aktívan koncerteznek.
Gutted: Dreadful stories from the past
Szerencsés, aki elmondhatja magáról, hogy valaha is járt a pusztító death/grind horda koncertjén, ugyanis a zenekar már feloszlott, de a lendületet megörökítették több felvételben is, mint ahogy e lemezen is szerepel.
Vorkuta: Seeds of Storm
A csaknem 7 perces szerzemény a lemez kedvéért újramasterizált változatát hallhatjuk, a hatás nem marad el, remek riffek, remek zenei aláfestések.
Funebre: About the world of man
Igazi csemege az uinderground kedvelőinek, olyan vendégzenészekkel, mint Vorgrov, Lupus, Noctis és Angmar.
Hexenwood: Reményerdő
A lemez leghosszabb tétele a az ősi rítusok hangulatát idéző Hexenwood dala, amit csak ezen a kiadványon hallhatunk magyar nyelven, nagyon változatos riffek, és fantáziadús zene, a lemez egyik csúcspontja.
Ravenshades: Obsessed of peace of mine
Egy 2005-ös koncertfelvételről van szó, és magam sem hittem, hogy ideillik a stúdiófelvételek közé egy koncertfelvétel, de nagyon jól sikerült felvétel, és megadja a dal hangulatát, hogy élőben adták elő.
Thy Funeral: Black spell of Destruction (Burzum cover)
Kevés zenekarnak sikerül Vikernes műveit hitelesen és élvezhetően előadni, azt hiszem a Thy Funeral esetében ez ha nem is maradéktalanul, de teljesül, viszont ittt is fel kell tennem a kérdést, mint a lemez hallgatása alatt többször is: Miért nem saját dal kerül a lemezre?
Age of Agony: Winter
A 2005-ös War, Hate, Blasphemy lemez egyik tételét hallhatjuk, ha bővebben érdekel a lemez tartalma, a lemezkritikák között szerepel egy cikk róla.
Turulvér: Meotis
A hazai színtér egy olyan alakjai a Turulvér, kiknek munkáját a sajtó is nyomon követi immár, minőségi munka, remek hangzás.
Warkult: War
Sajnos gyengébb minőségű, és kissé egyhangú tétel, nem hagyott nyomokat bennem. Amennyiben létezik, jó lenne hozzájutni egyép velvételekhez, amik remélhetőleg jobb minőségűek.
Ater Tenebrae: Chanting of the Catacombs
Remek black metal tétel, egészen élvezhető minőségben, cseppet sem egyhangúan.
Gholgoth: Egrams of sin
Eredetileg egy bakelit megjelenésű anyag egyik tétele lett volna, a válogatáslemez megjelenéséig nem látott napvilágot.
Blood Rainbow: Flight of Icarus (Iron Maiden cover)
Egy Szigetes fellépést sikerült meghallgatnom a zenekartól, és azt kell mondanom, többet adnak élőben, mint egy feldolgozás felvételén.

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika csabi


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr18510232

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása