HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.08.19. 05:00 sonny

[KONCERT] Brutal Assault 3. nap

Csehország, Jaromer-Josefov

augusztus 12.


Azért a harmadik nap sikerült a legdurvábbra. Már kora reggel útra keltünk Milán barátommal, hogy bevegyük a jaromeri Penny Marketet. Kiadós reggelit vásároltunk: két puding, egy chips, lapka-sajt, három üveg Jelcin vodka. Miután ezt együltőhelyünkben (!)
elfogyasztottuk egy litván sráccal, Ramsassal kiegészülve, békés egyetértésben visszamentünk a sátorhoz, ahol megittuk vadásznak Milán Ausztriából származó borát, ami ihatatlanul erős volt üresen.
 
A koncertezést a SEAR BLISS bulijával kezdtük. Meglepődtem, milyen sokan jöttek megnézni a kb. 11 órakor húrok közé csapó szombathelyi srácokat, ennyien nem szoktak a délelőtti csapatokra összegyűlni. A koncerten jól szerepeltek, ugyan az első szám helyett valami durvábbat raktam volna be kezdésnek, és a sok intro sem tett jót, ennek ellenére nagyon tetszett életem hatodik Sear Bliss pusztítása.



Az utolsó nóta (Metallica - Motorbreath, na ez vajon hogy jött? :) után az énekes magyarul is köszöntötte a honfitársait, ami különösen jól esett.
Később összefutottunk a Rockline egyik oszlopos szervezőjével, Virággal, aki mindent elkövetett, hogy lemaradjunk a Die Apokalyptischen Reiter koncertjéről. Láttunk viszont a svéd CARNAL FORGE-ot. A Kuusisto-tesók nem egy gitármágusok, de azért sikerült valami tombolást kicsikarniuk a gyér közönségből.

Nagyobb durranásnak ígérkezett az amcsi death metal legenda, az IMMOLATION koncertje. Ez megint egy olyan amiről csak áradozni tudnék. Iskolapéldája a death metalnak. Nagyon kevés ilyen régi, hiteles arc maradt az odabaszós zene történetében, ezeknek a srácoknak, lassacskán negyvenes családapáknak a zsigereikben van a death! Igaz, minden törtetésük ellenére sem tudták elérni azt, amit a lengyel VADER véghezvitt. Nagyon rákészültem erre a koncertre, hetek óta a Vader diszkográfiát hallgattam otthon. Nem okoztak csalódást, pontosan ilyen darálásra számítottam, mint amit az arcunkba vágtak. Vadállat módon szóltak, a dobok pontosan stúdióminőségen szólaltak meg.



Amin meglepődtem az az, hogy milyen sokat játszanak az Impressions in Blood-ról, legalább négy dalt hallhattunk róla, pedig már nem olyan friss a cucc, hogy lemezbemutató koncertet kelljen tartaniuk. Igazából ez sem baj, mert valljuk be, vadállat lemezt hoztak össze tavaly a lengyelek. Szóval tessék minél előbb visszatérni Magyarországra.
A SATYRICON legalább akkora csalódást okozott, mint a Gorgoroth. Az első nótánál nem szólt a gitár, a dobok se, csak valami zörgést lehetett hallani. Végül nagy nehezen belőttek egy közepes hangzást, és azzal tolták végig a bulit, fapofával. Nem is tudtam végignézni, annyira illúzióromboló volt. Érdekes, mert talán tavaly télen volt Pesten Satyr és Frost, arról a buliról csupa jókat hallottam. Erről ez nem volt elmondható, most nagyon nincsenek formában.
Minden nehézség ellenére megérte az összesen 1000 kilométer vonatozás keresztül két országon. A látottak alapján jövőre is ott a helyünk a XIII. Brutal Assaulton!

Szólj hozzá!

Címkék: satyricon koncertbeszámoló brutal assault sear bliss immolation vader sonny carnal forge


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr64436781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása