HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.03.28. 05:00 sonny

[INTERJÚ] Cross Borns / Somlói Ferenc

Sonny: Tíz éves lett a Cross Borns, és Halhatatlan Vágyódás címmel egy ígéretes kiadvány lát napvilágot ősz táján. Mit fog tartalmazni ez pontosan?
 
Feca: Huszonnégy olyan dalt fog tartalmazni, amelyet a honlapunkon lehetett beszavazni. Nyugodtan mondhatom, hogy megfelelő keresztmetszete lesz ez tíz év munkájának, és a O.N.E.R.I.N.G. stúdióban újra játsszuk, átdolgozzuk az összes dalt, és magyar szövegekkel látjuk el őket. Lesz közöttük nagy meglepetés is, hiszen a cél az, hogy minél érdekesebb, változatosabb legyen ez a dupla CD. Ezen az albumon lesz majd megtalálható egy új dal is, amely Tolkien szépséges meséjét, Beren és Luthien történetét dolgozza fel. Nagyon várom már, hogy elkészüljön, persze azt még jó sok stúdió munka előzi meg. Atesszal már dolgozunk az anyagon. A Halhatatlan Vágyódás borítóját és a beszavazott dalok listáját a honlapunkon lehet megtekinteni. 


 
Sonny: Elégedettek vagytok 2006-os A Torony / The Tower lemezetekkel? Milyen véleményeket hallottatok róla?

Feca: A Torony nagyon komoly elismerést kapott eddig mindenhol. Az érdekessége az, mint ahogy minden Cross Borns anyagnak, hogy nincs közép út. Az emberek vagy szeretik, vagy nem. Ám pontosan ez a cél, hogy dönts! Legyen önálló véleményed, állj ki mellette, képviseld azt, ne hagyd, hogy mások befolyásoljanak!
 
Sonny: Úgy tudom, pályázatot hirdettek zenekarok részére, hogy Cross Borns dalokat dolgozzanak fel. Esetleg egy tribute-lemez készítését vettétek tervbe?

Feca: Nos ez egy érdekes dolog. Elsülhet jól is, és persze rosszul is. Remélem, hogy a mai csapatokra már van olyan hatásunk, hogy szívesen részt vesznek egy ilyen anyag elkészítésén. A legjobb dalok egyébként valóban válogatás albumra kerülnek. Én csak azt tudom mondani a csapatoknak, hogy ugorjanak neki ennek a próbának, hiszen profi stúdió körülményeket biztosítunk a számukra, illetve egy megjelenési lehetőséget az albumon. Ez mindenkinek jó reklám és stúdiós tapasztalat egyaránt. A pályázat pontos leírását a CB honlapján lehet elérni.
 
Sonny: A jubileumi évhez turné is fog kapcsolódni? Vagy egy nagyszabású ünnepi koncert?

Feca: Jelenleg a Torony bemutatása folyik, de a Halhatatlan Vágyódás anyaggal 2007 őszén és 2008 tavasszal biztosan járjuk majd az országot. Természetesen lesz egy nagy ünnepi koncert is, ahol a teljes albumot bemutatjuk és erre a Tűzmadár, a Fekete Sereg, és a pályázat győztes zenekara is meghívást kap. Erre a bulira 2007 ősszel kerül sor. Az biztos, hogy nagyon látványos, szuper monstre buli lesz.
 
Sonny: DVD vagy élő felvétel kiadását is tervezitek?
 
Feca: Ugye az Ünnep szimfonikus koncertünk kapcsán már van egy másfél órányi csodálatos képi felvételünk. Vannak jófajta koncert videóink is, és szóba került az őszi Halhatatlan Vágyódás bulinak a felvétele is. Remélem, hogy összejön a dolog, igaz ehhez kell a kiadó támogatása is. Amennyiben minden összeáll, úgy 2008-ban napvilágot láthat egy átfogó Cross Borns DVD.
 
Sonny: Mikor álltok neki az új dalok megírásának?
 
Feca: A Halhatatlan Vágyódás album munkálatai már elkezdődtek a O.N.E.R.I.N.G. stúdióban. Jelenleg a megfelelő gitár és dobhangzás kialakítása folyik. A következő albumra, ami a Csodák Könyve regény feldolgozása lesz, ugyan csak vannak már ötletek, bár ez egy különleges vállalkozás lesz, ugyanis nem csak metalos, hanem egyfajta musical-os megközelítése is lesz a daloknak. Mind ezt kiegészíti a regény megjelenése és komoly szándékunk, hogy egy színházi produkció is készüljön belőle. Ennek az aktív munkálatai 2007 késő ősszel kezdődnek.
 
Sonny: Szeretnétek klipet is forgatni?
 
Feca: Elkészült egy klip az Orion album Szentek kezétől pusztulva című dalához, és tervezünk legalább még kettőt a Toronyhoz is. A szóba került dalok a Pusztító és a Vándor. 


 
Sonny: Idén részt vesztek a Metalchamp 2007-en. Mesélnél róla pár szót, hogy jött ez az ötlet és hogy mivel készültök az eseményre?
 
Feca: A Metalchamp egy olyan rendezvény, ami magas színvonalon ad lehetőséget a megmérettetésre. Szerintem ez egy jó lehetőség a zenekaroknak, hogy kipróbálják magukat más körülmények között is. Mi magunk is nagy várakozással tekintünk a rendezvény elé, és annyit árulhatok el előre, hogy nem feltétlenül egyértelmű feldolgozásokat választottunk. Ugyanakkor ezeket a dalokat átírva, igazi Cross Borns dalok születtek.
 
Sonny: Amikor a Blind Guardian 1998-ban kiadta a Nightfall in Middle Earth című lemezt, a Tolkien-örökösök nem voltak elragadtatva az ötlettől. Annakidején nektek nem volt jogi problémátok a Kalandozás Középföldén dalaival?
 
Feca: Dehogynem. Hasonló módon, minket is rögtön megtaláltak. Be is tiltották a lemezt, és közel négy hónap után, egy védő papírtokkal jelenhetett meg újra. Ugyanakkor büszkén mondom, hogy hivatalos engedélyt kaptunk végül az albumra, ugyanis nagyon tetszett nekik.
 
Sonny: Racs Attila most már hivatalosan a zenekar dobosa?

Feca: Igen, teljes jogú tag, ugyanakkor jelenleg is a Killing Art dobosa.
 
Sonny: Szeretnétek külföldön is többet mozogni? Van esély arra, hogy egy nagy európai kiadó felfigyeljen rátok?
 
Feca: Nos ez igazán jó kérdés. Játszottunk már többször is külföldön és a Cross Borns jelenlegi felállása kész arra, hogy ezt többször is megtegyük. Pl. az egyik célunk az, hogy a Blind Guardian festen részt vehessünk, de természetesen egy klassz klubturnéra is elmennénk. A zenekar Mexikótól, Japánig ismert, terjesztők már most is vannak külföldön. Én úgy gondolom, hogy esély, lehetőség mindig van egyébként.
 
Sonny: Mit szeretnétek még elérni Magyarország határain belül?
 
Feca: Mindig hosszú távra tervezünk. Legalább 3-5 évet előre elképzelünk a csapat életéből. Csak így lehet haladni előre. Mint említettem, már a következő három anyag is körvonalazódott. Zenei téren még nagyon sok minden van amit alkalmazni akarunk a Cross Borns dolgaiban. Jó érzés, hogy már most is hatással vagyunk más csapatok működésére, zenéjére. A Cross Borns még jó ideig aktív csapat marad, és mind emellett kiadói, stúdiós és menedzseri tevékenység felé fogunk erősíteni. Ezért állítjuk fel a Leonardo Creative Management céget.

1 komment

Címkék: interjú sonny cross borns


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr80437260

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Bubika1 2010.05.30. 18:47:35

Érdeklődően várom a meselemez megjelenését!:)
Ébredj kedves méz?
Hajni
süti beállítások módosítása