HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.08.10. 08:52 sonny

Magazin - végre lemezen is

A Magazin zenekar története igen régen elkezdődött, hiszen már 1985-ben megalakultak. 1986-ban részt vettek egy AOR Tab nevezetű tehetségkutatón, melynek bejutottak a budapesti döntőjébe. Az itteni szereplésük után meghívást kaptak a Szenesi rocktáborba, ahol rögzítettek egy demót. A felvételt beküldték a Csillag születik című műsorba, amely alapján beválasztották őket a versenyzők közé. A döntőt Budapesten rendezték, és tétje egy lemezszerződés volt. A verseny győztese a Magazin zenekar lett, akik nagy lendülettel álltak neki első nagylemezük elkészítésének. Azonban sok probléma merült fel, melyekkel szemben a zenekar tehetetlen volt, így végül csak egy kislemezt tudtak kiadni. A csalódás hatalmas volt; olyannyira, hogy a banda úgy döntött, inkább feloszlanak.
Szerencsére három tag nem nyugodott bele a dolgok alakulásába, és megalapították a Sing Sing-et (Hangyássy László – basszusgitár, Tobola Csaba – dob, Csarnoki Antal – gitár). Az első albumukra felkerült két, eredetileg Magazin nóta is, a Katonák és a Sírni csak a győztesnek szabad.
22 év után, 2007-ben a Magazin végül összeállt egy emlékkoncert erejéig (Hangyássy László 40. születésnapja alkalmából), amely olyan jól sikerült, hogy újra felvették a dalokat, majd a Nail Records gondozásában 2008-ban megjelentették.

Dallista: Elrontottad már… - Johnny boy – Hosszú forró nyár – Forró könnyek – Katonák – Fehér herceg – Siker – Lady, Lady – Sírni csak a győzteseknek szabad – Óvatos éji vad – Sarkontúli szerelem – Goodnight, hello – Kapuk előtt

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr44608900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása