HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.12.30. 05:00 karcolat csabi

[CD] Age of Agony - War, Hate, Blasphemy

A Terranis Productions gondozásában megjelent lemezek közül az Age of Agony műve következik a sorban, amit mindenképpen érdemes megemlíteni. Már a csapat mentalitása is teljes mértékig kompromisszummentes, a zenéjükben nem adják lejjebb a pusztító old school death metalnál. A lemez címe sokatmondóan csak három szó: War, Hate, Blasphemy (Háború, Gyűlölet, Istenkáromlás), és mindezt a borítón egy barátságos tank vigyorogva szemlélteti, a csöve gondolom egy templom felé mutat, miután a cd lejátszóban kezdetét veszi a szenvedés kora. Mielőtt ebbe mélyebben belemennénk, illik leírni, hogy a lemez 1995-ös születésű, és a megjelenés után Apagyi Viktor gitáros kikerült a zenekarból.
És hát akkor vágjunk bele, az első, Grey című szám mintegy csataüvöltésre támadó rohamosztag lendületével nyitja a sort. Itt már egészen biztosak lehetünk benne, hogy ez a kompromisszummentesség véresen komoly. A hangzás a hazai underground lemezekhez viszonyítva jónak mondható, bár az erőteljes hörgés kicsit háttérbe szorítja a zenét. Kiemelném a harmadik, Eternal című dalt, ami szerintem az egyik legjobban eltalált hangulatú szerzemény lett, és egyben az egyetlen, viszonylag lassúnak mondható dal a lemezen. Old school death metal - tudjuk mit várhatunk, viszont néhány mozzanatában ez az elhatározás néhol kissé monotonná teszi a hangulatot, ez ront egy kicsit az élményen. Ami pedig dícséretes, az az a tény, hogy vannak olyan zenekarok, akiknek az elsődleges céljuk a magyar underground éltetése és fenntartása, ami az Age of Agony esetében érezhetően fontos momentum.

 
War, Hate, Blasphemy


Grey
Age Of Innocence
Eternal
XIII. Century
Bloody Pathways
Via Dei
Answer
The Prime
Winter (I Die With You)

Értékelés: 7,8/10

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika csabi age of agony


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr7437583

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása