HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.10.17. 05:00 sonny

[CD] Karl Sanders - Saurian Meditation

Ugyan nem friss lemez, de elég kevesen ismerik, hallgatják a brutális death metalban utazó Nile főnökének eddig első és egyetlen szólómunkáját. Pedig ebben az 56 percben nagyon kellemes egyiptomi hangulatot árasztó folk/ambient muzsikát hallhat az, aki vevő az ilyesmire.

A Nile eddigi lemezein is hallhattunk intro vagy átvezető formájában Nílus-menti jellegzetes hangszerekkel és dallamokkal fűszerezett zenét, úgy gondolom remek ötlet volt ebből egy teljes albumnyit készíteni. Karl Sanders le sem tagadhatná hogy fanatikusa az ottani hitvilágnak és mitológiának, erről már a dalcímek is árulkodnak. Szerencsére nincsenek húszperces dalok, nem áll össze egy megjegyezhetetlenül túlbonyolított masszává az egész. Pihenni, meditálni, elmélyedni kiváló, ha megengedtetik egy személyes vonatkozás: én vízipipázás közben szoktam ilyesmit hallgatni, tökéletes háttérzene. A borító szervesen kapcsolódik a koncepcióhoz, amikor néhány nappal ezelőtt volt szerencsém megtekinteni a Faun labirintusa című filmet, egyből a Saurian Meditationra gondoltam, ahogy megláttam a filmben szereplő torz teremtményt. A filmet nem ismerőknek: egy gyermekevő szörnyeteg viselte szintén a tenyerében a szemeit.

Mr. Sanders elég sokoldalú ember, a hangszerek jó részén ő játszik, többek között a Földközi-tenger környékéről származó baglamán és a többi húros hangszeren, segítői Mike Brezeale és Pete Hammoura voltak. Úgy néz ki rövidesen érkezik a folytatás, feltehetően jövőre. A Nile egyébként szintén mozgolódik: nemrég jelent meg Ithyphallic címmel ötödik lemezük.

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika sonny karl sanders


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr86476515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása