HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.10.15. 07:00 karcolat csabi

[CD] Blizzard - Les Litanies De Satan

A Terranis Productions által küldött CD pakkból a Blizzard 2006-ban megjelent lemezét hallgattam meg először. A borító nagyon igényesen lett megszerkesztve, és csak remélni mertem, hogy a hallottak hasonló színvonalat fognak tükrözni. A komlói zenekarról annyit mindenképpen érdemes tudni, hogy 1995 óta képviselik a magyar undergroundot(az akkori kettes felállásról 4 fősre bővülve, tagcserével), és ezalatt 3 demót /Ancient Moon(1996), Land Of Carpathian (1996), Anger Of The Dying Nature (1997)/ és egy minialbumot /Broken Wings (2003)/ készítettek. Tavaly követte az előző felvételeket a Les Litanies De Satan  című, introval együtt 9 szerzeményt tartalmazó korong, ami azt hiszem mindenkinek kötelező érvényű, akit foglalkoztat a magyar black metal, vagy aki azt gondolja, a magyar zenekarok nem tudnak minőségi és eredeti zenét alkotni.

Szerencsére a Blizzard bebizonyította, hogy a hithű black metal iránti elkötelezettség nem megy a minőség rovására. Az intro baljóslatú szintetizátorjátéka készíti fel a hallgatót a továbbiakban elhangzó kicsit sem monoton felvételekre. Érdemes felfigyelni a számokban elhangzó szólókra, amik nagyon egyedivé teszik a számok hangulatát, dallamot csempészve a fagyos hangulatú világra, amit a lemez áraszt magából. A legjobban eltalált tételek között szerepel a hatperces I'm the Child of Shade című dal, aminek dallamvilágával nehéz nem azonosulni. A gitárhangzás jónak mondható, a gitárjáték pedig tökéletes. A dob sajnos kissé erőtlenre sikerült, de biztos vagyok benne, hogy a következő alkalommal sikerül erőteljesebb hangzással felvenni. Maga a dobjáték azonban a hangzásprobléma ellenére nagyon pontos. Vokál tekintetében is látszik az odafigyelés és tudatosság, mint a lemez minden másodpercében. Középtempós és gyors riffek váltják egymást, cseppet sem monoton módon. Összetettséget tekintve érezhető a munka, ami bele lett fektetve a lemezbe.

Összességében szinte csak pozitív dolgok mondhatóak el a lemezről, amit remélhetőleg egy újabb, hasonlóan színvonalas
kiadvány követ!


Értékelés: 9,5 pont

1. Intro
2. Demonamancy
3. I'm the Child of Shade
4. Damned Land
5. Les litanies de Satan
6. Fate calls down curses upon...
7. Arrival of Satan
8. Reborn but dead
9. Last funeral

Nameless - vokál
Frostdemon - dobok
Fetus - gitár
Hell's Armageddon - basszus

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika blizzard csabi


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr25366276

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása