HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.09.30. 08:34 Daimonion

[CD] Krisiun: Southern Storm

Krisiun: Southern Storm
Megjelenés éve: 2008
Kiadó: Century Media
Értékelés: 9/10

A brutális, technikás, kompromisszumoktól mentes death metalban utazó brazil Krisiun már több, mint 15 éve van a pályán, a tizedik lemeznél tartanak, de halvány jelét sem mutatják a kifáradásnak, és az ötlettelenségnek. Olyan egyedien és hitelesen nyomják még mindig a halálfémet, hogy az teljességgel példaértékű. Az új album ennek ékes bizonyítéka. Már a cím is erre utal, ami teljes mértékben definiálja a lemezt, nem is beszélve a borítóról. Mint az előző, 2006-os AssissiNation című lemeznél, valamint a ’99-es Conquerors Of Armageddon-nál, Andy Classen producer közreműködésével dolgoztak a németországi Stage One stúdióban.

A hangzásra abszolút nem lehet panasz, igen erőteljesen, vaskosan, és organikusan szólnak a nóták, simán belövik az ember séróját.

A Southern Storm az előző lemez vonalát viszi tovább, bár néhány apróbb frissítéssel, gondolok itt a helyenként hallható effektezett gitárra.

A Slaying Steel tökéletes kezdés, egyből megmutatja, miről szól a Krisiun. Hemzsegnek a brutál, változatos riffek, dobtémák, és profi megoldások a számban, mint ahogy az egész lemezen is. A frontember-bőgős Alex Camargo hangja is kellő erővel bír. A szónikus pusztítás olyan nótákkal folytatódik, mint a Sentenced Morning, Twisting Sights, Minotaur, Combustion Inferno, Massacre Under The Sun, Bleeding Offers. Ezzel eljutottunk egy Sepultura feldolgozásig, ami a Refuse/Resist a Chaos A. D. című lemezről. A három brazil mészáros zenéjére tagadhatatlanul hatással volt a honfitárs thrash zenekar, persze a régi lemezekre gondolok itt. Véleményem szerint egy ennél régebbi, thrash-esebb szám „krisiunosított” változata jobban illene a zenekarhoz, és ezáltal a lemezhez is. Az album folytatódik az Origin Of Terror-ral, valamint a fokozatosan beinduló Contradictions Of Decay című számmal.  Van jópár kedvenc a lemezről, az egyik ilyen a Sons Of Pest, melyben még egy rövid dobszóló is helyet kapott. Ez után egy közel egy perces lazítás fültanúi lehetünk a Black Wind képében, amely egy szál akusztikus gitárral előadott nóta. A Whore Of The Unlight-ban még egyszer, utoljára kitombolja magát a Déli Vihar.

Remélem a közeljövőben jönnek Magyarországra koncertezni krisiunék. Nem lesz játék, az biztos…

Hivatalos honlap: www.krisiun.com.br
Myspace: www.myspace.com/krisiun666

9/10

1 komment

Címkék: lemezkritika krisiun atti


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr88687895

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hekele Dani 2008.10.02. 20:53:26

Jó kis cikk tesó! Én sem írtam volna jobbat. ;)
süti beállítások módosítása