HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.08.10. 08:48 sonny

Hisztéria - eddig...

A Hisztéria zenekar története 1987-re nyúlik vissza, amikor is Pataki Antal és Törőcsik Attila elhatározzák, hogy zenekart alapítanak; így született meg a TONATT, két állandó taggal, dobos és basszusgitáros posztokon pedig beugró tagokkal. Pár hónappal később vették fel a Hisztéria nevet; a hírhedt TOTÁL 88 fesztiválon már így léptek fel.
1987-88 folyamán rögzítettek egy 30 perces demót, majd 1990 elején kialakult a klasszikus felállás Idrányi Barna (dob) és Rákos Zoltán (basszusgitár) csatlakozása után. 1991-ben jelent meg első lemezük Támadni Kell! címmel, szerzői kiadásban, majd 1992-ben szerződést kaptak a Nagy Feró produkciótól.
Még ebben az évben megjelenik második lemezük, a Kár az Életért, melyet 1993-ban követ a Ne Fogd Be a Szád. 1995-ben kiadják a Game Over válogatásalbumot, amin három, addig még meg nem jelent szám is helyet kapott. Ezután feloszlik az eredeti Hisztéria zenekar.
Pataki Antal új csapatot toboroz (Szentpétery Zsolt-gitár, Pioszeghy Ottó-basszusgitár, Szűcs Attila-dob) és velük adja ki az ötödik Hisztéria lemezt, az X Phobya-t, 1996-ban.
Az 1997-es év aktív koncertezéssel, turnézással és médiaszerepléssel telik, ám év végén kiszáll Szentpétery gitáros, majd őt követi Pioszeghy és Szűcs is, Pataki szólóanyaga pedig mégsem lát napvilágot.
A már lekötött 1998-as bulikat Pataki kénytelen kisegítő zenészekkel lejátszani, ekkor hosszú szünet következik a Hisztéria háza táján.
2006-ban újra összejön az eredeti felállás egy próba erejéig, majd kialakul a mostani banda: Pataki Antal (ének), Rákos Zoltán (basszusgitár), Kiss Norbert (gitár), Csányi Péter (dob).
2007-ben különböző fesztiválokon lépnek fel, majd egy saját turnékörutat is lebonyolítanak.
2008-ban jelenik egy különleges Best of Cd a zenekar eddigi legjobb dalaival, illetve egy bónusz DVD, amely tartalmazza az 5 LP-t, bónusz dalokat, videókat és fotókat.

www.hiszteriazenekar.hu

Szólj hozzá!

Címkék: hírek sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr36608896

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása