HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.04.16. 09:30 sonny

Évértékelő - 2008

Asszem rekordot döntöttünk a Legkésőbb Kirakott Évértékelő kategóriában. Egyelőre most csak az én álláspontomat olvashatjátok, talán még unokáink megérik a többiek évértékelőit is.

Elszállt felettünk a 2008-as év, rengeteg változást, fejlődést és meglepetést hozva magával, mind a Karcolat, mind a metálzene terén. A magazin számára a legjelentősebb mindenképpen az volt, hogy tavaly tavasszal áttjöttünk a blog.hu-hoz, ami lehetővé tette, hogy sokkal szebb és jobb körülmények között, naponta lássunk el Titeket egy kiadós dózis metállal. Több, mint 600 hír, 30 lemezkritika, 11 koncertbeszámoló és 7 interjú született, ami persze nem tűnik soknak, de mindezen számok elsősorban az emberhiánynak köszönhetőek. Újra és újra megpróbáljuk tovább bővíteni a csapatot.

2009-es céljaink között is ez a legkiemelkedőbb: növelni a szerkesztőgárdát, legalább 5-6 állandó emberkére. Velük alaposan fel lehetne hizlalni a lemezkritikáink és egyéb cikkeink számát, ugyanis a statisztika azt mutatja, Ti is kíváncsiak vagytok minderre.

Most pedig nézzük, ki hogyan élte meg 2008-at a metálban:

SONNY: Nem akarok sokat rizsázni arról, mekkora fasza év volt a tavalyi, inkább sorolom azt a 10 lemezt, amire érdemes volt várni.

1. Ayreon: 01011001
2.
After Rain: Vitorlát szélbe
3.
Metallica: Death Magnetic
4.
Yava: Folcore
5.
Amon Amarth: Twilight of the Thunder God
6. The Haunted: Versus
7.
Guns N' Roses: Chinese Democracy
8. Hate Eternal: Fury & Flames
9.
Motörhead: Motörizer
10.
AC/DC: Black Ice

Igazából még rengeteg jó lemezt fel lehetne sorolni, legalább egy ötvenes listát tudnék írni, de nincs értelme. Világmegrengető alapművek nem igazán találhatóak a fenti tízesben sem, viszont nagyon kellemes meglepetés volt mindegyikük.
Koncertek terén nem panaszkodok, elég sok bulira sikerült eljutni 2008-ban, noha közel sem mindegyikre sikerült, azért egy Top 10-et nem esik nehezemre összeállítani:

1. Exodus (Csehország, Brutal Assault)
2.
Heidenfest (Budapest, Diesel)
3. MobilMánia (Székesfehérvár, FEZEN)
4.
Jethro Tull (Budapest, Körcsarnok)
5. Paganfest (Budapest, PeCsa)
6.
Tremor (Bp. Vörös Yuk, Stygian Shadows IV.)
7. Pagan's Mind (Budapest, Avalon)
8.
1349 (Csehország, Brutal Assault)
9. Sear Bliss (Budapest, Avalon)
10.
Marduk (Budapest, Avalon)

A 2008-as év legnagyobb csalódásai: volt pár dolog, zenészhalálok, itt hagyott minket Tunyogi Péter, Rick Wright és még sokan mások. Nem állt össze a Led Zeppelin, kimaradtunk a Slayer-turnéból, szar lett az új Soulfly, rengeteg dolog van, amik miatt lehetne morogni, de nem akarok.

S, hogy mit várok 2009-től? Elsősorban fasza lemezek végeláthatatlan sorát, a külföldiek közül remélem megajándékoz minket valamivel az 1349, Agua de Annique, Alice in Chains Amorphis, Anaal Nathrakh, Behemoth, Belphegor, Black Label Society, Blind Guardian, Brand New Sin, Carpathian Forest, Down, Eluveitie, Emperor (csoda lenne), Ensiferum,  Exodus, Falkenbach, Finntroll, Gamma Ray, Gorgoroth (mindkettő), Heaven & Hell, Helloween, Immortal, Kamelot, Korpiklaani, Lumsk, Masterplan, Mayhem, Megadeth, Moonsorrow, Primordial, Skyclad, Sodom, Soilwork The Gathering, Therion, Trouble, Vader, Värttina, Vintersorg, Warbringer, WASP, Wintersun, Zyklon, stb... a sor még nagyon hosszú lehetne, de egyelőre ennyi elég.
Magyarok közül bízok a következőkben: 1KillEmbrace, Aetherius Obscuritas, Agregator, Alhana, Dalriada, Ektomorf, Moby Dick, Napra, Replika, Rómeó Vérzik, Sear Bliss, Tankcsapda, Wisdom, stb.

Szólj hozzá!

Címkék: évértékelő sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr56863092

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása