HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.03.27. 10:16 sonny

[AJÁNLÓ] In Flames a PeCsában

In Flames – A Sense of Purpose Tour – 2009
2009. április 1., szerda
Petőfi Csarnok


Az 1990-ben Jesper Strömblad által alapított göteborgi csapat jövőre ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját. Ezalatt a közel húsz év alatt olyan mérföldkővé váltak a dallamos death és thrash metal történetében, amely azóta is több tucat csapatot inspirált arra, hogy az ő vonalukat kövessék, több-kevesebb sikerrel. Megcáfolhatatlan tény, hogy az újkori dallamos death és thrash egyik alapvetésének számítanak – természetesen ugyanúgy, ahogyan a szintén svéd At The Gates vagy a Dark Tranquillity is. Most, hogy nemcsak a csapat közeledik hazánk felé – Bukarest és Kassa közé esik a budapesti dátum -, hanem a jubileumi év is, érdemes egy kicsit visszatekinteni:
Az In Flames világszerte több mint kétmillió eladott lemezt, több Grammy díjat, megszámlálhatatlanul sok pozitív kritikát és elismerést valamint koncertet tudhat már a háta mögött.
Az 1999-es Colony lemez óta stabil felállással alkotó és koncertező, világszerte teltházas koncerteket adó csapat az évek során mind az Egyesült Államokban, mind pedig Japánban a legnépszerűbb melodikus death metal csapattá nőtte ki magát és s a stabil pozíciót máig sem veszítette el. 2007-ben újabb Grammy-t zsebeltek be, a Come Clarity lemezért megkapták ugyanis az év legjobb hard rock/metal albuma kategória díját. Az albumon szereplő Take This Life című szám helyet kapott a Guitar Hero III videojátékban. Ezt a játékot minden idők legjobban fogyó játékának tartják, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy eddig több mint hatmillió darabot adtak el belőle. A 2007-ben felvett és tavaly áprilisban kiadott legutóbbi lemezt, a jelenlegi turné neveként is szolgáló A Sense Of Purpose című anyagot már a saját stúdiójukban vették fel, s a produceri feladatokat is ők maguk látták el. Sokan támadták ezt a lemezt, mégis hatalmas sikereket ért el és a megjelenés után nem sokkal már több, mint 400.000 példányt adtak el belőle, s nem kevésbé volt sikeres a nagylemez mellett kiadott The Mirror’s Truth című háromszámos single sem, melynek címadó dala a lemez első klipnótája is lett:



A csapat egyetlen előzenekaraként kapott lehetőséget a göteborgi legenda előtti fellépésre a közelmúltban új nagylemezzel (You and Your Revolution) jelentkező hazai modern metal csapat, a Superbutt lesz, kiknek lemezén olyan előadók vendégeskednek, mint a Clawfinger frontembere, Zak Tell, illetve Téglás Zoli az Ignite-ból. A Superbutt csapatát több hazai és külföldi zenekar közül választották ki a myspace-en hallható nóták alapján, sőt abban a megtiszteltetésben lehet részük, hogy a svéd zenekarral közös miniturnét bonyolíthatnak Budapest mellett olyan helyeken is, mint Ljubljana vagy Zlin.
Anders Friden és csapata, azaz az In Flames április elején tehát ismét a Petőfi Csarnok színpadát veszi majd birtokba, s aki látta őket az előző PeCsa bulin, korábban a Sziget nagyszínpadán vagy más fesztiválon játszani, tudja, hogy iszonyatosan erős koncertzenekarról van szó. A budapesti fellépést – ahogyan a turné többi helyszínén is – különleges látványelemekkel teszik majd még emlékezetesebbé. Érdemes tehát ott lenni, mert aki lemarad, annak utólag már csak az élménybeszámolók és a videók maradnak majd!

In Flames
Idő: 2009. április 1., szerda
Hely: Budapest, 1146 Budapest, Zichy Mihály út 14.
Kapu: 19:00
Belépő: 6900 Ft / HammerWorld kuponnal 6400 Ft

Jegyek elővételben kaphatók: a rendezvény helyszínén, illetve a következő boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, Rock-Ness (Debrecen), valamint a Ticketportal (www.ticketportal.hu) és a Ticket Express hálózatában (www.tex.hu) és országszerte az összes lottózóban, illetve a http://shop.metalindex.hu/ - n.
Kedvezmény: aki a HammerWorld magazinban megjelenő kupont kivágja és vásárláskor átadja a következő rock/metal boltokban: Hammer Zenebarlang, Headbanger, CD Pince, Viking, Shark, 500 Ft kedvezményt kap a jegy árából!
A kedvezmény kizárólag a fenti boltokra vonatkozik és nem érinti az online illetve a lottózókban történő jegyvásárlást.

http://www.inflames.com/
http://www.myspace.com/inflames
http://www.myspace.com/hammerconcerts
http://www.pecsa.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló sonny superbutt in flames


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr61028732

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása