HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2009.01.30. 14:43 sonny

[AJÁNLÓ] Kerti party rockerekkel

Fish!, Óriás, Plastic Bitch, The Pills
2008. február 7., szombat, 20 óra
Budapest, Dürer Kert, Nagyterem


Remélhetőleg 2009-ben a “dallamos rockzene” kifejezésről már nem a Bon Jovi, hanem mondjuk a Foo Fighters ugrik be az egyszeri zenehallgatónak. Jobb szóösszetétel híján zeneileg talán így jellemezhető legjobban a Dürer Kert (természetesen fedett) nagytermében megrendezésre kerülő esemény.
Az estét az indie popban erős, pofátlanul fiatal The Pills nyitja, majd az első lemezét a napokban befejező Plastic Bitch támad a gyanútlan közönségre amerikás ízű, korszerűen keménykedős zenéjével.
A háromtagú Óriás ugyan már túl van lemezbemutatóján, ellenben ez az első nagyobb helyszín, ahol életre keltik a Jön című debüt dalait, amelyek közül egy-két dal már rádiós, a Fát dönteni klip pedig tévés játszással is büszkélkedhet. Az Isten Háta Mögött-ben is érdekelt Egyedi Peti zenekara kiérlelt, sajátos hangvételű, az okosok szerint alternatív rockzenét játszik, de maradjunk talán annyiban, hogy régen volt ilyen erős bemutatkozás a magyar nyelvű könnyűzenében.
A Fish! szintén lemezileg érdekelt, hiszen a keverés fázisában tart az új, márciusra várható dalcsokor. Érdekesség, hogy most éppen magyarul íródtak a tételek, ugyanakkor nem furcsa annak ismeretében, hogy a zenekar évekig dolgozott ékes anyanyelvünkön. Az mr2 és az MTV Hungary slágerlistáit is bevett brigád (Keep your Secret, You vs Me klipek) marad a szennyes popzenénél, késhegynyi metal, gyűszűnyi punk, stadionrefrének és nagy adag irónia a főbb összetevők továbbra is, de ennek mindenki szem- és fültanúja lehet a lemezelőzetes bulin, ahol több új szerzemény is elhangzik majd.
A koncertek után Senior Hal zenél, a belépő röhejes 500 forint, kapunyitás 20 órakor.

Fellépők sorrendje:
20.15 - The Pills
21.00 - Plastic Bitch
22.00 - Óriás
23.00 - Fish!

Koncertajánló videó
Hallgatnivaló:
www.myspace.com/fishonline
www.myspace.com/oriasbudapest
www.myspace.com/plasticbitchband
www.myspace.com/thepillsband
www.durerkert.hu

Szólj hozzá!

Címkék: ajánló óriás fish! sonny the pills plastic bitch


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr76912456

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása