HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.11.03. 09:12 sonny

[AJÁNLÓ] Jethro Tull holnap!

Ott lesz a Karcolat is, tehát a beszámoló még a hétvége előtt várható!

2008. november 4., Budapest,Budapest Körcsarnok

Az egyetemes rocktörténelem egyik legeredetibb hangzású, és egyik legismertebb zenekara újra hazánkban koncertezik. Az együttes idén ünnepli fennállásának 40. évfordulóját. Ezen alkalomból lép fel ismét nálunk.

2008: A JETHRO TULL 40 ÉVES TÖRTÉNETE

1968 elején több, sikertelen helyi együttesben szerencsét próbált, éhező és nyomorúságban élő fiatal brit zenészek egy csoportja gyűlt össze a London északi részén fekvő Lutonban. A blues szeretete, a különböző zenei stílusok tisztelete és ismerete hozta őket össze, és kitartásuknak köszönhetően Dél-Anglia szórakozóhelyein és klubjaiban lassanként megnyertek maguknak egy kicsiny, de lelkes helyi közönséget. Az áttörést az hozta meg számukra, amikor felajánlották nekik, hogy lépjenek fel csütörtök esténként a sohoi Wardour Streeten lévő, híres londoni Marquee Clubban.

A korai Jethro Tull 1968 vége felé adta ki első blues irányultságú albumát „This Was” címmel, majd 1969-ben jelent meg a sokkal egyedibb jellegű és eklektikus beütésekkel teli „Stand Up”, majd ezt követte egy sorozat kislemez, többek között a Living In The Past is. Majd megjelent a Benefit, Aqualung és a Thick As A Brick, melyek meghozták számukra a nemzetközi hírnevet is.

A bandában számos tagcsere volt, de a karizmatikus frontember és zeneszerző, fuvolás és énekes Ian Anderson maradt, és a számos zenei reinkarnációt követően máig ő vezeti a csapatot.

A hetvenes évek közepére a Jethro Tull a világ egyik legsikeresebb együttesévé vált, ismertségében és népszerűségében felvéve a versenyt a Led Zeppelinnel, Elton Johnnal, sőt még a Rolling Stonesszal is. Ez egy kissé meglepő volt egy olyan csapattól, melynek kifinomult és emelkedett extravagáns stílusa eléggé távol állt az akkori korszak pop és rock elvárásaitól.

A nyilvánvalóan nem tömeges kereskedelmi fogyasztásra szánt Jethro Tull, mára 30 albummal és több mint 50 milliónyi eladott lemezzel büszkélkedhet

Negyven év eltelte után − mely idószakban természetesen voltak mélypontok, csúcspontok és egyszerű hétköznapok is −, a Jethro Tull még mindig több mint száz koncertet ad évente. Miközben a bandában kitűnő zenészek váltottál egymást a különféle posztokon, máig az alapító Ian Anderson (fuvola, ének) és Martin Barre (gitár) maradtak az együttes meghatározó tagjai,. A jelenlegi felállásban, Anderson és Barre mellett, a veterán Jethro Tull dobos, Doane Perry kezeli az ütőhangszereket, John O’Hara zongorán és tangóharmonikán, David Goodier pedig basszusgitáron játszik. A zenekar jelenleg is hozza a Jethro Tull eredeti zenei hangzását, annak minden változatosságával és mélységével egyetemben, és a világ bármely pontján lépjen is fel a banda, a rajongóknak − legyenek akár idősek, vagy fiatalok, vagy a rock, a népi, a jazz vagy a klasszikus zenei stílusok iránt elkötelezettek −, fantasztikus koncertélményben lesz részük.

Rodney Quill 2008. januári írása nyomán

Kedd, 4. Nov 2008, 19:30
Budapest Körcsarnok, Budapest

3 komment

Címkék: ajánló sonny jethro tull


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr42746886

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kabala 2008.11.04. 14:08:03

én tegnap voltam Debrecenben a Főnixben :)

Kabala 2008.11.04. 15:06:43

igazából annyira nagyon nem ismertem a munkásságukat, szóval nagyrészt újdonság is volt nekem de nagyon bejött. ami kicsit szokatlan volt az az ülős buli, meg a szünet közben de legalább kimehettem cigizni mert bent nem lehet.
szóval számokat nem nagyon tudok mondani példának de nagyon jó koncert volt :) szerintem ők is élvezték és Anderson nagyon elő tudja magát adni fuvolázás közben :)
süti beállítások módosítása