HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.08.22. 04:00 sonny

[CD] Keep of Kalessin: Kolossus

Keep of Kalessin: Kolossus
Megjelenés éve: 2008
Kiadó: Tabu Records, Nuclear Blast
Értékelés 9/10

Mióta két évvel ezelőtt az Armada lemezt meghallottam, elfogult vagyok a Keep of  Kalessinnel szemben. Ha megkérdeznék, hogy melyik zenekarokat tartom a black metal jövőjének, akkor egészen biztos, hogy többek között őket mondanám. Igaz az ő zenéjük nem olyan pőre és nyers, mint sok kortársuké, zenéjükben a black metalon kívül találni death-prog elemeket isennek ellenére mégis rendkívülinek tartom azt, amit művelnek. Nézzük, mit alkottak jelenleg.

Anno az Armada egy olyan bestiálisan erős dallal nyitott, mint a Crown Of the Kings. Most ugyanezt eljátszották a New Empire's Birth-el. Rögtön érezni ugyanazt az atmoszférát, ami különlegessé teszi a Keep of Kalessint, Thebon semmivel össze nem keverhető thrashes hangja és Obsidian Claw nagyívű, aprólékosan kidolgozott témái magával ragadnak az első hangoktól fogva. Innentől kezdve nincs leállás, egyenletes marad a magas színvonal egészen a lemezt lezáró Ascendantig. Utóbbi dal érdekessége, hogy a refrén és a szóló szinte heavy metalos dallá varázsolja a szörnyeteget.
Amíg továbbra is olyan erős dalokat tudnak írni, mint a csaknem 8 perces Escape the Union, vagy az ellágyuló középrésszel rendelkező The Rising Sign, addig a black metal élvonalába fognak tartozni. Személyes kedvencem a lemezről a címadó dal, azt hallgatva rájössz, miért is Kolossus lett az album címe.
A hangzás kiváló, nagyjából megmaradtak az Armadánál kitaposott ösvényen. Itt emelném ki az egyetlen hiányosságot: kicsit olyan érzésem van, mintha az előző lemez egyenesági folytatását hallanám, csekély újító szándékot bevetve. Nagyon kíváncsi leszek, innen merre lépnek tovább, remélem nem kell olyan sok időt várni, mint amennyi az 1999-es Agnen: A Journey Through the Dark és a 2006-os lemez között eltelt.

01. Origin
02. A New Empire's Birth
03. Against The Gods
04. The Rising Sign
05. Warmonger
06. Escape The Union
07. The Mark Of Power
08. Kolossus
09. Ascendant

Szólj hozzá!

Címkék: lemezkritika sonny keep of kalessin


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr80623292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása