HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2008.06.17. 11:18 sonny

Kalapács - heavy metal mítosz

Az alábbi híreket kaptuk a Hammerworld-től:

A nemrégiben megjelent új Kalapács lemezen 13 új dal kapott helyet, Kalapács József saját, történelmi ihletettségű szövegeivel, s mindezt természetesen klasszikus heavy metal alapokra fektetve prezentálja.

Különleges vendégek a lemezen: Vikidál Gyula (P.Box, P.Mobil), Tóth Renáta (Kormorán), valamint Viczián Ottó, a Madách Színház művésze, így a közreműködő zenészek szempontjából is egy különleges lemez született.

A borítót Sallai Péter készítette, aki számos hazai (több Kalapács és Ossian lemez borítóterve kapcsolódik a nevéhez) és nemzetközi kiadvány (Kreator, Memory Garden, Hexenhaus (Mike Wead – King Diamond) borítóit álmodta már meg, idén pedig pólót készített a Slayer-nek, így a Mítosz grafikai kivitelezésére ugyanúgy nem lehet panasz, ahogyan a stúdiómunkálatokra sem, amelyek a patinás P Stúdióban készültek, Küronya Miklós irányítása alatt. 

A HammerWorld magazin 204. számának CD mellékletén már előzetesen is meghallgatható volt a lemez egyik legütősebb nótája, az A sólymok fészke, amely már előrevetítette azt, ami mára be is bizonyosodott: az eddigi legjobb Kalapács lemezt vehetik kezükbe és tehetik a lejátszóikba a rajongók.

A kiadvány limitált bónusz DVD-s verzióban is kapható. A DVD-n, amely a Gép - Gép - Gép, Kalapács! címet viseli,  két teljes hosszúságú Kalapács koncert anyaga található. Mindez azért is számít egyedi anyagnak, mert a banda kizárólag a "régi-Gép" mára klasszikusnak számító dalait adja elő. A felvételek a Petőfi Csarnokban készültek, 2004-ben, az első Nagy Októberi Forr-A-Dalom Fesztiválon, illetve a 2005-ös Devils Meeting-en. A 2004-es felvétel egyik nótájában feltűnik Molics Zsolt (Cool Head Klan, Sámán, Mamut) is, akivel közösen adják elő az Átkozottak c. klasszikust.

Mítosz CD tartalom:

A kard – Vérszerződés – Hazafelé – Vérünk és verejtékünk – A sólymok fészke – Csatadal – A pusztulás dala – Az a nép még mindig él – Utolsó kívánság – Becsület, hűség, vitézség – Ősi törvény – Legendák könyve – Összetartozunk

Gép - Gép - Gép, Kalapács! DVD tartalom:

2005.11.19 Budapest, Pecsa - Devils Meeting:

Intro – Maszk Pokoli Színjáték - A tűz – Tisztítótűz – Sátán - Mennyit érsz - A Jel – Ítélet helyett – Bűn - Cirkusz és Rács - B.S. Emlékére – Átkozottak – Sebességláz – Gyilkológép - Éjféli Harang - Tépett madár - A Háború Gyermeke - Mindhalálig Rock and Roll

2004.10.31 Budapest, Pecsa - I. Nagy Októberi Forr-A-Dalom Fesztivál:

Gyilkológép – Bűn - Cirkusz és Rács – Gépinduló - Ítélet helyett - Itt és most – Átkozottak - A Jel - Tépett Madár - A Háború Gyermeke - Éjféli Harang - Mindhalálig Rock and Roll

A csapat már javában koncertezik, országszerte több helyen el lehet csípni Őket a nyár folyamán. Fellépnek majd’ az összes hazai fesztiválon, természetesen a Szigeten is találkozhattok Velük és még a Székelyföldi Rockmaratonon is színpadra lépnek majd.

További infók a bandáról:

http://www.kalapacs.net/

A lemez itt rendelhető:

http://www.metalindex.hu/

Szólj hozzá!

Címkék: hírek kalapács sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr37525125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása