HTML

Karcolat Metal Magazin

Metal és rock webzine minden földi jóval.

Koncertfotók

Címkék

Címkefelhő

2007.02.17. 05:00 sonny

[INTERJÚ] Akela / Szupermen

Sonny: Nemsokára Farkasfarsang, az ilyen nagyszabású bulik az Akela esetében általában nem zökkenőmentesek, mindig van valami extra, amitől örökre emlékezetes marad a buli :) Idén lehet tudni mivel készültök?

Szupermen: Biztos, hogy lesz ezen a bulin is egy-két érdekes dolog, de nem szeretnénk ellőni előre a poénokat. Az Akela zenekar, amúgy is híres arról, hogy ezek az extra dolgok a tett helyszínén születnek meg.

Sonny: Esetleg egy élő album, vagy DVD napvilágot lát valaha? Szerintem aktuális lenne, biztos sok rajongó ki van rá éhezve.

Szupermen: Tervben van a 2007-es évre egy Fattyúdal címet viselő lemez, melyen az eddigi összes Akela tag, Akelán kívüli zenekaraitól kerül fel egy-egy szám, (mint a cím is mutatja). Ezen kívül vadonatúj dalok is hallhatók lesznek és tervezünk DVD mellékletet is.

Sonny: A Forr-a-dalom lemez idején gondok voltak a hangzással, úgy tudom ti sem voltatok teljesen kibékülve vele. A legutóbbi, Fejetlenség című albumotokkal elégedettek vagytok?

Szupermen: Nem sorolnám a világ legjobb érzései közé, mikor rajtunk kívül álló okok miatt, nem szól jól egy lemez. Ezzel ellentétben a Fejetlenség album, szerintem Magyarország legjobb hangzású rock lemezei közé sorolható.

Sonny: Mennyi beleszólásotok van Pókemberrel az új dalok készítésébe?

Szupermen: Szerencsére ezen a téren egyenlőség van a zenekarban, és mindenki kiveszi a részét a dalszerzésben.

Sonny: Vannak már dalötletek a következő lemezhez? Vagy ez még nagyon a jövő zenéje?

Szupermen: Igen. Már 4 nóta elkészült.

Sonny: Honlapodon láttam a Szíjártó Project 2006-os demójából letölthető részletet. Ez pontosab miből, kikből áll? Várható esetleg valamiféle megvásárolható hanghordozó?

Szupermen: 2006 nyarán, Túrkeve city környéki fazonokkal esténként egy próbateremben, zenéléssel, jammeléssel, próbáltuk agyonütni az időt. Végül elkészültek a komplett nóták. Először Szijártó Projekt volt a zenekar átmeneti neved, de most már az After Rain végleges nevet kapta a formáció! Az Akelában kiélhetem a jó kis zúzda trash témákon magam, viszont van sok progresszív vagy lightosabb ötletem is, amit nem szeretnék veszni hagyni. A zenekar tagjai Horváth Anett (ének), Nagy Sándor (dob), Vincze Róbert (basszusgitár), és persze én gitározom. A www.szupermen.tk – n mindenki belehallgathat a demónkba!

Sonny: A képek tanulsága alapján szép gitárparkkal rendelkezel. Melyik a szíved csücske?

Szupermen: Régi vágyam volt, hogy a kedvenc gitárosaim gitármodelljeit megszerezzem. Pl. Joe Satriani és Stevei Vai, de még koránt sem teljes a gyűjtemény. De a szívem csücske a halálfejes egyedi gitárom.

Sonny: Mi volt az a meghatározó élmény, aminek hatására gitározni kezdtél? Vagy jött magától?

Szupermen: Kimentem a piacra tíz éves koromban, tíz tojásért, de az árából Metallica posztert vettem, és egy Accept kazettát. Ezek hatására elhatároztam, hogy gitározni fogok. Szóltam a szomszéd srácnak, hogy alakítsunk zenekart, anyu pedig a szomszédasszonynak, hogy adjon tojást, mert a gyerek nem hozott…

Sonny: Mivel foglalkozol a zenélésen kívül?

Szupermen: Sokat gyakoroljuk a haverokkal a medicinlabda gurítást , távolba nézést,és a jégkocka fogást. A viccet félretéve megyei első osztályban sakkozok, motorozok is néha.

Sonny: Januártól gitároktatást indítottál. Saját elképzeléseid alapján tanítasz, vagy egy mintát követsz? Sokan jelentkeztek?

Szupermen: A saját elképzeléseim mintáját követem. Igen szerencsére nagyon sok jelentkező van.

Sonny: Honnan jött ez a szép név: Szupermen? Egyszerűen nem tudok aludni a kíváncsiságtól :)

Szupermen: Erre a választ mindenki másképp tudja. Az én variációm szerint, a banda újra összeállásához szuperhősökre volt szükség. Így lettünk új tagként Szupermen és Pókember.

Sonny: A turnék során volt valami jó sztori, amit meg is lehet osztani a nagyközönséggel?

Szupermen: Az egész turné egy jó sztori. Kezdve azzal, hogy a „piálmenedzserünk” ki lett dobva másodikról, a festékboltból sértődötten távoztunk, mikor nem szolgáltak ki minket zsemlével… Ide több dolgot lehetne felsorolni, mint a Lenin összes.

Sonny: Látom nagy Galaxis Útikalauz-rajongó vagy. Mit szólsz a megfilmesítéshez?

Szupermen: Egyszer tíz évvel ezelőtt bekeveredtem véletlenül a könyvtárba, találtam egy ritka ronda borítójú könyvet: nagy, dagadt, zöld, kétfejű űrlénnyel, kb. ugyanennyire hülye szöveggel a hátulján. Tudtam, hogy ez nekem való. Azóta vagyok Útikalauz fan. A film egy nagy szar, a könyv után. Mások a szereplők, mint a könyvben, hiányos, és az embernek olyan érzése van közben, mint féllábú sünnek az autópályán.

Sonny: Köszi az interjút és csupa jókat kívánok!

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: interjú akela sonny


A bejegyzés trackback címe:

https://karcolat.blog.hu/api/trackback/id/tr11420221

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: benefits of health card 2018.12.09. 10:02:00

David gilmour on an island full album free download - contcocentzoomb

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása